Cadeautje: gespreksideeën om met kinderen na te denken over respect

← Terug naar overzicht -

Samen nadenken over respect4 tot en met 10 november is de week van het respect. De organisatie Respect Education Foundation wil dat deze week zo veel mogelijk scholen aandacht besteden aan respect. Maar wat is het eigenlijk? Het is een moeilijk definieerbaar begrip. En ook al lukt het je om aan kinderen uit te leggen wat het is, dan kun je hen daarmee nog niet dwingen ook daadwerkelijk respect voor een ander te hebben. Het brengt daarom meestal meer gedragsverandering teweeg als je ze zelf laten nadenken over de betekenis van het woord door met ze te filosoferen.

Filosovaardig geeft daarom een lijst met activiteiten cadeau die je samen met kinderen kunt doen om zo samen na te denken over respect. Dat kan in deze speciale week in november, maar natuurlijk ook in elke andere week van het jaar. Het zijn vier ideeën. Je kunt de activiteit kiezen die het beste bij je past, maar je kunt ook van een week een maand maken en elke week één activiteit doen.

Op de website van Respect Education Foundation vind je nog meer gratis lesmaterialen van die organisatie zelf. Deze lessen passen allemaal bij Burgerschapsvorming, wereldoriëntatie en sociaal-emotionele ontwikkeling.

De activiteiten uit de download van Filosovaardig werden eerder gepubliceerd in de rubriek Dadadenken van het onderwijsblad Praxisbulletin.


Filosofiejuf.nl is Filosovaardig geworden. Een nieuwe naam, maar vertrouwde content met tips, materialen en inspiratie om te gaan filosoferen met kinderen.Schrijf hier je reactie op dit bericht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *