Twaalf activiteiten bij het prentenboek Moppereend

← Terug naar overzicht -

De cover van MoppereendMoppereend gaat over Eend die in een slechte bui is. Hij loopt mokkend in het rond. Zijn vrienden proberen hem op te vrolijken en doen voorstellen voor allerlei spelletjes. Maar eend vindt alles stom. Heerlijk boek dat uitnodigt om steeds weer opnieuw voor te lezen. Na afloop kun je dan steeds weer een andere bijpassende activiteit doen. Filosovaardig bedacht twaalf activiteiten!

Elke keer dat je Moppereend voorleest, kunnen de kinderen weer iets nieuws ontdekken. Het gaat bijvoorbeeld over je humeur, over vriendschap, over dat je je soms aan moet passen, over mopperen, over uitbarstingen en de daarbij behorende opluchting en de zonneschijn die altijd weer, letterlijk en figuurlijk, na de regen komt.

Twaalf activiteiten

Door moppereend hebben alle dieren op een gegeven moment een slecht humeur.Je kunt hier op verschillende manieren mee aan de slag zodat de kinderen op steeds weer een andere manier iets leren. Je kunt bijvoorbeeld mopperwoorden maken, een donderwolk uitbeelden met je handen en voeten, humeurige rollenspellen spelen of filosoferen over vriendschap en over je humeur.

Download met 12 activiteiten

Filosovaardig schreef voor dit boek een download met twaalf bijpassende activiteiten die je met kinderen kunt doen. Hier zitten natuurlijk ook filosofeertips bij. Hopelijk raak je geïnspireerd om zelf nog meer activiteiten te verzinnen! 

Je krijgt de download cadeau als je het boek in onze webshop koopt. Leden kunnen de twaalf activiteiten downloaden op de ledenpagina.

In de webshop vind je trouwens nog veel meer prentenboeken waarbij je een leuke gratis lesbrief krijgt.

Het prentenboek van het jaar wordt elk jaar gekozen in het kader van de nationale voorleesdagen.

Leestip

Mooi onderzoek dat pleit voor filosoferen met kleuters


Geplaatst op 20 december 2019 in Filosoferen met kleuters

Zet kinderen aan het denken! Schrijf je snel in voor het gratis kennismakingspakket.Schrijf hier je reactie op dit bericht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *