Uitgeverij Filosovaardig

Moodkids.nl: ‘Wij zijn fan van Filosovaardig. Zij bedenkt materialen om mee te filosoferen die zowel thuis als op school kunnen worden gebruikt. Deze spellen zorgen ervoor dat filosoferen echt tof is om te doen.’

Stand van Filosofiejuf.nl op de NOT 2019

Uitgeverij Filosovaardig (voorheen Filosofiejuf.nl) geeft materialen, spellen en boeken uit om het zelfstandige denken van kinderen te stimuleren.

Het draait in het onderwijs veel om het reproduceren van kennis waardoor het eigen, autonome denken op de achtergrond is geraakt. De uitgaven van Filosovaardig helpen je om ook dit denken van kinderen te ontwikkelen, zodat het geen kritiekloze napraters worden.

Creativiteit en verbeeldingskracht speelt hierbij een belangrijke rol. Ook is het belangrijk dat de begeleider met de materialen makkelijk en snel aan de slag kan.

Behalve materialen die door Filosovaardig zelf zijn ontwikkeld gaat Uitgeverij Filosovaardig ook materialen van andere educatief ontwikkelaars uitgeven.

Insturen idee of manuscript

Heb je interessant materiaal ontwikkeld en zoek je een uitgever? Dan kun je je uitgewerkte idee of manuscript per mail insturen. Er wordt vervolgens gekeken of je product bij het huidige fonds past en commerciële potentie heeft. Je materiaal moet sowieso aan de volgende criteria voldoen:

  • Het draagt bij aan de ontwikkeling van het autonome denken van het kind
  • Het is toegankelijk en praktisch inzetbaar door de doelgroep (leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders e.d.)

Huidige productlijn:

Productlijn FilosovaardigPraatprikkels, 50 filosofische vragen voor kinderen, bekroond met de Berrie Heesen Prijs 2012. Vertaald in het Japans, Engels en Duits.

Praatplaatjes, om te filosoferen met kleuters en alle andere mensen.

Praattoppers, om gespreksvaardigheden te leren.

Denkdobbelen, 31 denk- en taalspellen in één.

Kan niet bestaat niet, verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips.