Uitgeverij Filosovaardig

Alle uitgaven van Uitgeverij FilosovaardigUitgeverij Filosovaardig (voorheen Filosofiejuf.nl) geeft materialen, spellen en boeken uit om het zelfstandige denken van kinderen te stimuleren.

Het draait in het onderwijs veel om het reproduceren van kennis waardoor het eigen, autonome denken op de achtergrond is geraakt. De uitgaven van Filosovaardig helpen je om ook dit denken van kinderen te ontwikkelen, zodat het geen kritiekloze napraters worden.

Creativiteit en verbeeldingskracht spelen hierbij een belangrijke rol. Ook is het belangrijk dat de begeleider van de kinderen makkelijk en snel met de materialen aan de slag kan.

Moodkids.nl: ‘Wij zijn fan van Filosovaardig. Zij bedenkt materialen om mee te filosoferen die zowel thuis als op school kunnen worden gebruikt. Deze spellen zorgen ervoor dat filosoferen echt tof is om te doen.’

Huidige productlijn:

Cover van DenktekenenDenktekenen, 45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Denkballades, 5 prikkelende videolessen met de muzikale verteljuf Floor en filosofiejuf Fabien.

Doosje PraatprikkelsPraatprikkels, 50 filosofische vragen voor kinderen, bekroond met de Berrie Heesen Prijs 2012. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. Meer dan 27.000 van verkocht.

Doosje PraatplaatjesPraatplaatjes, om te filosoferen met kleuters en alle andere mensen. Vertaald in het Japans.

Doosje PraattoppersPraattoppers, 30 coachkaarten voor betere gesprekken met kinderen. Met activiteitenwijzer. Herziene versie.

Denkdobbelen, geeft de fantasie van kinderen een boost! Meer dan 30 creatieve activiteiten in één spel.

Cover van Kan niet bestaat niet van Fabien van der Ham, bundel om te filosoferen met kleutersKan niet bestaat niet, verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips.

Informatie voor de detailhandel

Heb je een boekwinkel of spelletjeswinkel en wil je onze producten verkopen? Alle uitgaven van Filosovaardig zijn via het Centraal Boekhuis te bestellen. Ook werken we samen met de distributeurs Boosterbox en Immenz. Wil je graag een mailtje ontvangen als we weer een nieuwe uitgave hebben? Schrijf je dan in voor onze speciale Nieuwe uitgaven maillijst.

Zoek je een uitgever?

Stand van Filosofiejuf.nl op de NOT 2019

Behalve materialen die door Filosovaardig zelf zijn ontwikkeld gaat Uitgeverij Filosovaardig ook materialen van andere educatief ontwikkelaars uitgeven.

Insturen idee of manuscript

Heb je interessant materiaal ontwikkeld? Dan kun je je uitgewerkte idee of manuscript per mail insturen. Er wordt vervolgens gekeken of je product aansluit bij de visie van Filosovaardig en of het commerciële potentie heeft. Je materiaal moet sowieso aan de volgende criteria voldoen:

  • Het draagt bij aan de ontwikkeling van het autonome denken van het kind
  • Het is toegankelijk en praktisch inzetbaar door de doelgroep (leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders e.d.)

 

Deel deze pagina