Denkdobbelen: meer dan 30 creatieve denk- en taalspellen in één

Met het educatieve en coöperatieve spel Denkdobbelen heb je in één klap meer dan 31 taalspellen én denkactiviteiten die ook nog eens de creativiteit prikkelen. Bovendien kun je met het spel makkelijk gespreksstof creëren. Leuk voor thuis, op school en de bso.

Goed voor de taalontwikkeling

Zonder taal kun je niet denken. De taalontwikkeling van kinderen is dus heel erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste wat er is. Taal moet daarom op zo veel mogelijk manieren aangeboden worden. Niet alleen per taalonderdeel in grammatica- en spellinglessen op school maar ook op manieren waardoor taal in zijn geheel voorbij komt. Dat kan bijvoorbeeld door te spelen met taal. Het spel creëert een context en dat vergroot het taalinzicht. Het mooie is dat de kinderen niet door hebben dat ze aan het leren zijn.

Dit kan thuis, maar ook in de klas. Je kunt meer dan 28 activiteiten met het spel doen. Daardoor kun je bijvoorbeeld op school (met aftrek van de schoolvakanties) bijna elke week een andere activiteit doen met het spel Denkdobbelen.

Filosoferen

Behalve voor taalactiviteiten kun je Denkdobbelen gebruiken als gespreksstarter. Je hebt met het spel dus ook veel gespreksstof om de mondelinge taalvaardigheid te stimuleren. Zo kun je met het spel op meerdere manieren filosoferen, maar ook andere gesprekken voeren.

Je vindt de oefeningen en spellen die je kunt doen door te Denkdobbelen op de gelijknamige site. Ook staat daar uitgelegd hoe je het spel  als uitpakspel voor Pakjesavond kunt gebruiken.

Lees de special Filosoferen en fantasie gaan goed samen om meer te leren over filosoferen met het spel Denkdobbelen.

Taal leer je door te spelen met taal! Plezier in taal krijg je door te Denkdobbelen!

Recensies

Dit is eens een keer een echt ander spel.
Van vragen stellen word je slimmer!
Mogen spinnen in de speeltuin paardrijden?
Spellentip op www.klasvanjuflinda.nl

Een gebruiker over het spel

Monique: ‘Erg leuk om te spelen! Mijn kinderen hebben zelf de woorden mogen bedenken, behalve de startwoorden (willen. moeten, mogen, kunnen). We kwamen al dobbelend op de vraag: “Mogen juffen altijd rennen?” dat bracht ons bij de zoektocht (soms kwamen de vragen vanzelf en soms met behulp van de doorvraagkaarten) naar de regels in de klas, wie mag er eigenlijk een regel overtreden? En wat is dan de consequentie? Zijn er ook regels zonder consequenties? Hoeveel waarschuwingen mag je krijgen? Wanneer is het echt fout? Wie bepaalt dat dan? Wat weet een rechter? Wanneer ga je naar de gevangenis? Waar is een gevangenis eigenlijk goed voor? En op deze laatste vraag concludeerde de meisjes gezamenlijk dat een gevangenis goed is omdat je daar beschermd kunt leren van je fouten. Het is dus eigenlijk een school. De school lijk ook wel een beetje op een gevangenis … en de juf moet zich net als de bewaker in de gevangenis ook aan de regels houden. Dus als rennen niet mag, dan mag de juf dat ook niet… Heerlijk, toch!’

Bekijk in deze video hoe kinderen Denkdobbelen

Denkdobbelen komt uit de productlijn van Filosovaardig:

Cover van DenktekenenDenktekenen, 45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Denkballades, 5 prikkelende videolessen met de muzikale verteljuf Floor en filosofiejuf Fabien.

Doosje PraatprikkelsPraatprikkels, 50 filosofische vragen voor kinderen, bekroond met de Berrie Heesen Prijs 2012. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. Meer dan 27.000 van verkocht.

Doosje PraatplaatjesPraatplaatjes, om te filosoferen met kleuters en alle andere mensen. Vertaald in het Japans.

Doosje PraattoppersPraattoppers, 30 coachkaarten voor betere gesprekken met kinderen. Met activiteitenwijzer. Herziene versie.

Denkdobbelen, geeft de fantasie van kinderen een boost! Meer dan 30 creatieve activiteiten in één spel.

Cover van Kan niet bestaat niet van Fabien van der Ham, bundel om te filosoferen met kleutersKan niet bestaat niet, verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips.

Deel deze pagina