- inloggen of account aanmaken -

Het stoere kunstboek

 17,99

Met kinderen op avontuur in het Kröller-Müller museum, terwijl je gewoon thuis op de bank zit.

Beschrijving

Achterflap

Dit boek bevat fantasievolle en persoonlijke verhalen van kinderboekenauteurs en stoere Nederlanders voor kinderen en volwassenen, om kunst nog leuker maken! Vanaf 8 jaar.

Kunst kan binnen en buiten zijn, in alle soorten en maten. En kunst is zeker ook voor kinderen. In het boek staan verhalen, gedichten, museumgeheimen, een avontuurlijke wandelkaart en leuke weetjes.

Het boek stelt prikkelende vragen zoals:

  • Hoe kun je naar kunst kijken?
  • Wat kun je erbij voelen?
  • Hoe wordt een museumbezoek spannend?

Een keur aan kinderboekenauteurs en stoere Nederlanders laat je kunst uit het Kröller-Müller Museum op een andere manier beleven. Door fantasievolle en persoonlijke verhalen die aanhaken bij de thema’s die in deze diverse collectie aan bod komen. En geïnspireerd door de natuur eromheen die je op een andere manier van kunst kan laten genieten.

Ga op avontuur in de beeldentuin met de plattegrond die Jan Rothuizen tekende met zijn zoon. Zo ontdek je waar de das over het hek kruipt, vind je de bronzen boom in het bos en stap je op de doodlopende trap.

Kunst waar je in en op kunt, kunst voor kinderen, magische kunst, kunst die beweegt of geluid maakt en kunst die je zelf kunt maken.

Met bijdragen van bekende en niet-bekende schrijvers en kunstliefhebbers.

Review filosovaardig.nl

Met ‘Het stoere kunstboek’ kun je met kinderen op avontuur in het Kröller-Müller museum terwijl je gewoon thuis op je stoel zit. In het boek staan 30 bijzondere kunstwerken van de Kröller-Müller collectie in een gevarieerde, speelse en spannende vormgeving waarin verhalen, weetjes en opdrachten een plek vinden.

Met verhalen van bekende kinderboekenschrijvers

Zo’n twintig kinderboekenschrijvers hebben zich door de kunstwerken laten inspireren en een verhaal, gedicht, beeldverhaal of strip bij het kunstwerk gemaakt. Natuurlijk komt deze inspiratie voort uit hun eigen interpretatie van het kunstwerk en dat is precies wat het boek zo interessant maakt. Hierdoor wordt duidelijk dat het er niet om gaat wat een kunstwerk betekent of wat de kunstenaar ermee bedoeld heeft, maar dat het vooral belangrijk is wat een kunstwerk met de kijker doet; oftewel hoe het de kijker aan het denken zet.

Filosoferen over kunst

Je kunt dit kunstboek daarom heel goed gebruiken om filosofische gesprekken mee te starten. Bekijk daarvoor steeds eerst samen het kunstwerk. De meeste kunstwerken uit het boek zijn ook op internet terug te vinden, zodat je ze ook op het digibord kunt laten zien. Stel dan aan de kinderen de volgende vragen:

  • Wat is het eerste gevoel dat je bij dit kunstwerk krijgt?
  • wat is opvallend of gek aan dit kunstwerk?
  • Waar zou het over gaan?

Laat daarna iedereen een vraag die hij door dit schilderij krijgt op een briefje opschrijven. Het moet een vraag zijn waar je samen over na kunt denken. Het liefst een filosofische vraag. Verzamel alle vragen.

Lees vervolgens het verhaal uit het kunstboek voor dat bij het kunstwerk hoort. Bespreek samen of je het verhaal wel of niet bij het kunstwerk vindt passen en waarom je dat vindt.

Kies vervolgens samen uit de bedachte vragen de leukste vraag om op dit moment samen over na te denken en ga daarover filosoferen.

Extra informatie

Gewicht 500 g
Afmetingen 28.7 × 24.2 × 1.4 cm
Aantal pagina's

80

Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 8 jaar

Auteur

, , , , , ,

Uitgever

Leopold

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Andere suggesties…