- inloggen of account aanmaken -

Kijken voor kinderen

 19,95

Het boek ‘Kijken voor kinderen’ laat kinderen naar kunst kijken en daardoor anders naar de wereld kijken. Met gratis filosofische vragen!

Op voorraad

Beschrijving

Het boek ‘Kijken voor kinderen’ laat kinderen naar kunst kijken. Kunst is overal – en is er altijd geweest: van grotschilderingen tot computertekeningen. Dat laat David Hockney zien aan de hand van talloze beelden uit de beeldende kunst, film en fotografie. Samen met kunstcriticus Martin Gayford vertelt hij hoe er door de eeuwen heen kunst is gemaakt en hoe ernaar is gekeken – en hoe je zelf kunt kijken.

Anders naar de wereld kijken

Het boek laat zien dat kunst niet iets is waar je voor gestudeerd moet hebben. Overal is wel iets bijzonders in te ontdekken. Hockney wijst je op lijnen, schaduwen, perspectief, spiegelingen, etc.  waardoor je niet alleen naar kunst, maar naar de hele wereld anders gaat kijken.

Met gratis filosofische vragen en praattips

Precies daarom is het ook leuk om na elk hoofdstuk te gaan filosoferen. Daarom krijg je bij dit boek voor elk hoofdstuk een filosofische vraag cadeau met een bijpassende activiteit. Dan kun je bij het bekijken en lezen van het boek ook regelmatig een filosofisch gesprek aanknopen over vragen als: Zie je in de schaduw scherper? Vertellen foto’s de waarheid? Kun je denken zonder woorden?

Extra informatie

Gewicht 900 g
Afmetingen 28.8 × 22.5 × 2 cm
Digitaal cadeautje

Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 10 jaar

Aantal pagina's

128

Auteur

Illustrator

Rose Blake

Uitgever

Lemniscaat

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…