- inloggen of account aanmaken -

Rond vierkant vierkant rond

 19,99

Kun je dichten zonder woorden? Dit boek zet je mening vast op zijn kop.

Uitverkocht

Beschrijving

Dichter Ted van Lieshout bedacht het concept beeldsonnetten. Een sonnet bestaat uit veertien regels die zijn opgedeeld in vier stukjes, strofen genaamd. De eerste en de tweede strofe tellen vier regels, de derde en vierde drie. Een sonnet moet rijmen, bijvoorbeeld door steeds de laatste regel van een strofe op de eerste te laten rijmen. Van Lieshout bedacht dat je dit ook met voorwerpen en plaatjes kunt doen. In zijn boek ‘Rond vierkant vierkant rond’ staan tientallen inspirerende variaties.

Filosoferen over poëzie

Kun je dichten zonder woorden? Als je de beeldsonnetten van Ted van Lieshout niet kent, zeg je waarschijnlijk nee. Hoe denken jouw kinderen daarover. Ga daarover in gesprek. Dat doe je dus voordat je dit boek bekijkt. Laat pas als de kinderen hun standpunt hebben ingenomen het boek zien. Sommige sonnetten staan ook op Internet en kun je eventueel op het digibord laten zien.

Verwerkingsopdracht

Daarna laat je de kinderen natuurlijk zelf een beeldsonnet maken. Dat kun je met van alles doen,  met afval bijvoorbeeld. Denk aan doppen, wc-rollen, lege yoghurtbekertjes, etc. Laat de kinderen bedenken wat voor materiaal ze willen gebruiken, zamel het in, en maak een beeldsonnet.

 

Extra informatie

Gewicht 450 g
Doelgroep

groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 8 jaar

Aantal pagina's

112

Auteur

Uitgever

Leopold

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…