- inloggen of account aanmaken -

Het Deugdenspel Doeboek

 27,50

Kinderen een rugzak vol waardevolle deugden meegeven. Met deugdenposter en toegang tot educatieve materialen.

Beschrijving

Achterflap

Met een rugzak vol deugden van school, dat gun je toch ieder kind?
Het Deugdenspel Doeboek is gebaseerd op de ervaring van leerkrachten die de kaartenset Het Deugdenspel met leerlingen gebruiken. Het staat boordevol praktische tips van en voor leerkrachten om met kinderen belangrijke eigenschappen, zoals liefde, respect en samenwerking, op een positieve en speelse manier uit te diepen.
Het is geschikt voor werken met kinderen in de leeftijd middenbouw, bovenbouw en voortgezet onderwijs (9+). Ook leuk voor thuis! (ouders en grootouders)

Inclusief

  • Introducties (hoe laat je kinderen kennismaken met een nieuwe deugd?)
  • Reflectievragen voor jezelf
  • Ervaringen van leerkrachten en van leerlingen
  • Vragen om over deugden na te denken
  • Toepasselijke filmpjes, liedjes en spelletjes
  • Creatieve werkvormen
  • Verhalen en boekentips
  • Praktijkverhalen uit de klas
  • Online ondersteuning en educatieve materialen via www.keiindeugden.nl

Review Filosovaardig.nl

Juist omdat kinderen deugen is het goed om in de opvoeding bewust aandacht te besteden aan deugden. Dat kan thuis en op school. Met deugden werken betekent dat je de eigenschappen van kinderen altijd positief benoemd in concrete deugdentaal. Uitgeverij ACT on Virtues ontwikkelt hiervoor allerlei praktisch materiaal. Het Deugdenspel Doeboek is de nieuwste uitgave om spelenderwijs karakter te ontwikkelen. In dit doeboek wordt bij tien deugden diverse passende activiteiten gegeven waarmee je die deugden onder de aandacht kunt brengen.

Het gaat om de deugden assertiviteit, concentratie, humor, idealisme, kracht, liefde, respect, samenwerking, uitmuntendheid en vriendelijkheid.

Diverse activiteiten

De bijpassende activiteiten uit het Deugdenspel Doeboek zijn heel divers en verschillen bovendien ook nog eens per deugd. Denk aan rollenspellen, denkopdrachten en tekenspelletjes. Zo wordt bij de deugd assertiviteit een krasgevecht beschreven maar ook vlucht- en bevriesspelletjes. Bij idealisme staan veel oefeningen waarbij je kijkt naar je dromen maar er wordt bijvoorbeeld ook een spel beschreven waarin kinderen kunnen ervaren hoe armoede je leven kan beïnvloeden. Bij elke deugd staan meer dan twintig ideeën!

Een aantal keer wordt bij een deugd ook tips om te filosoferen gegeven. Als specialist in filosoferen met kinderen moet ik hier wel de kanttekening bij plaatsen dat het woord filosoferen in dit boek vooral gebruikt wordt als synoniem van samen ergens over nadenken. Maar filosoferen gaat verder dan dat.

Al met al is het boek een bron van inspiratie om op een gevarieerde en speelse wijze met deugden te werken. Om al deze activiteiten te bedenken en te verzamelen werkte auteur Annelies Wiersma samen met diverse leerkrachten.

Filosoferen over deugden

Denken over deugden past in de filosofische denktraditie. De deugden kunnen namelijk helpen om antwoord te vinden op de vraag: Wat moet ik doen? Oftewel: hoe kun je een goed mens zijn? Dus wil je toch ook graag filosoferen over deugden, dan kun je dat doen met de gratis lesbrief die je bij dit boek krijgt als je hier in de webshop bestelt.

Tip

Gebruik ook de kaartenset Deugdenvriendjes bij het opvoeden met deugden.

Extra informatie

Gewicht 300 g
Afmetingen 30 × 21 × 3 cm
Aantal pagina's

178

Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 9 jaar

Illustrator

Bart van der Kraan

Auteur

Uitgever

Act on Virtues

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…