Cover van Er zit een gat in de wereld van spriet
Cover van Er zit een gat in de wereld van spriet er zit een gat in pagian wereld van spriet er zit een gat in achterkant
- inloggen of account aanmaken -

Er zit een gat in de wereld van Spriet

 16,99

Een vrolijk en prettig verwarrend denkboek over alles en over niets. Met grote, kunstige kijkplaten. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Uitverkocht

Beschrijving

Er zit een gat in de wereld van Spriet is het eerste kinderboek van filosoof Coen Simon. Het verhaal is een in elkaar gehaakt netwerk van filosofische gedachten rond woorden als nu, nooit, ooit, niets, iets, en eindeloos. Het gaat over de wereld van Spriet. Zijn wereld is best mooi maar heeft één maar: er zit een gat in. Een gat waar je niet in wil verdwijnen want dan kom je in het niets terecht en daar kom je nooit meer uit. Het woordje nooit is vervolgens de trigger voor een overweldigend filosofisch gedachtenhaakwerk.

Gedachten als ‘Wie nooit terugkomt, is ook nooit weggeweest’, en ‘Wat duurt langer, ooit of nooit?’ tuimelen over elkaar heen. Steeds ontstaan er weer nieuwe vragen in Spriets hoofd. Over tijd bijvoorbeeld: welk stuk zou langer zijn, de tijd voordat je er bent of de tijd nadat je er bent?

Bang voor het gat in de wereld

Hoewel veel mensen rondom Spriet bang voor het gat in de wereld zijn, kijkt Spriet er graag naar. Hij is er zelfs blij mee want het zorgt ervoor dat de mensen van alles bouwen en maken om het gat maar niet te hoeven zien. Hij vindt het ook grappig hoe druk de mensen zich over dit alles maken. Al is het wel jammer dat al die mensen hem niet begrijpen. Tot hij Moeloet ontmoet. Een andere filosofische ziel die wel mee kan reizen met zijn gedachten.

Verdwijnen

Spriet en Moeloet denken na over de vraag: ‘hoe kunnen we praten als onze woorden niet verdwijnen? Dan hoor je alles tegelijk! Dan hoor je niets!’ Samen ontdekken ze ook dat verdwijnen niet erg is omdat er iets moet verdwijnen om tot iets nieuws te komen. Zelfs voor een kus moet iets verdwijnen! Namelijk de de ruimte tussen elkaars lippen. En die verdwijnt op meerdere manieren…

Eigen interpretatie

Het is niet perse een verhaal dat je gaat snappen. Elke lezer of luisteraar kan er zijn eigen interpretatie aan geven. Het grote gat in de wereld kan alles zijn. Alle onopgeloste vragen of alles wat niet tot onze werkelijkheid behoort. Of alles waarvan we hopen dat het er wel is al kan het ook juist alles zijn waar we bang voor zijn dat het er is. De personages in het boek zijn ook druk met interpreteren, ze maken er zelfs ruzie om.

‘Er is niet niets!’
‘Er is wel niets!’
‘Er moet iets zijn!’

Dat het ietsige niets van het gat onduidelijk blijft, is de kracht van het boek: het maakt ruimte in je hoofd om vrij te mijmeren, over de filosofische gedachtes die Spriet heeft, over wat het gat in de wereld kan zijn maar ook over waar Spriet aan het eind van het boek gebleven is.

Illustraties met droedelsfeer

De prachtige illustraties van Linda de Haan passen goed bij het verhaal. De Haan heeft deels met balpen gewerkt. Daardoor krijgen de illustraties een vleugje droedelsfeer en die past mooi bij het gemijmer van Spriet. Aan het eind van het boek laat Moeloet ons tenslotte zien dat we niet bang hoeven te zijn voor ons niet-weten. En dat is een hele geruststelling, vooral omdat het boek meer vragen op zal roepen dan beantwoorden.

Tip: Er is door de makers ook een lesbrief bij het boek gemaakt.

Over de auteur en illustrator

Dit filosofisch kijkboek is geschreven door de bekende filosoof Coen Simon, winnaar van de Socratesbeker. De bijzondere illustraties zijn van Linda de Haan, die debuteerde met Koning & Koning.

Extra informatie

Gewicht 250 g
Afmetingen 33.8 × 25.7 × 1.1 cm
Aantal pagina's

40

Doelgroep

groep 4, groep 5, groep 6, Vanaf 7 jaar

Illustrator

Linda de Haan

Auteur

Uitgever

Luitingh-Sijthoff

Levertijd

In de regel worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

De pakjes worden verstuurd met Postnl. Postnl bezorgt van dinsdag tot en met zaterdag.

In verband met Corona heeft Postnl het erg druk. Daardoor kan een enkele keer wat vertraging ontstaan. Daar hebben wij helaas geen controle over.

Verzendkosten

We verzenden gratis bij bestellingen van € 30,00 en hoger (geldt alleen in Nederland).

Onder de € 30,00 zijn de verzendkosten voor Nederland € 2,95 exclusief btw.

Verzending naar andere landen dan Nederland kost € 7,25 exclusief btw.

Btw? Ja, afhankelijk van het product wat je koopt komt er 9% of 21% btw bij. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit wordt automatisch berekend.

Betaalopties

Betalen kan met:

  • iDeal
  • iDeal QR
  • Bancontact/Mistercash
  • PayPal
  • Creditcard (Mastercard en Visa)
  • AfterPay
  • Webshop Giftcard

Scholen kunnen ook bestellen op rekening. 

De bankkosten voor deze betaalopties nemen wij natuurlijk voor onze rekening speciaal voor jouw betaalgemak. 

In winkelwagen

Andere suggesties…


Terug naar productcategorieën