- inloggen of account aanmaken -

Het onwijs grote Filosofie Doeboek

 12,50

Ontzettend leuk, gevarieerd en creatief doeboek met daarin stof tot nadenken, filosofische stroomdiagrammen, mindfucks, breinbrekers, gedachte-experimenten en nog veel meer voor kinderen vanaf acht jaar.

Uitverkocht

Beschrijving

Achterflap

Heeft een vlieg gevoelens? Moet je altijd eerlijk zijn? Kun je verliefd worden op een robot? Waar was je voor je geboorte?
Dit zijn allemaal vragen waar filosofen over nadenken. Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek staat er vol mee. Ga zelf aan de slag met ingewikkelde breinbrekers, spannende gedachte-experimenten en geniale grappen om uit te halen bij je vrienden. Leer alles over de grootste genieën die niet altijd begrepen werden. Wist je dat de Griekse filosoof Socrates de gifbeker moest drinken omdat hij zulke moeilijke vragen stelde?

Goed voor urenlang vermaak, op vakantie of lekker thuis.
Maar pas op dat je hersenen niet ontploffen! (geschikt voor 8-88 jaar)

Review Filosovaardig.nl

Je kunt heel veel woorden aan iets wijden, maar soms is één woord ook gewoon genoeg. Het onwijs grote Filosofie Doeboek bijvoorbeeld kan ik omschrijven met één woord, namelijk: leuk! Maar vooruit, ik zal er nog wat meer woorden aan wijden en ook uitleggen waarom ik dat vind.

Gevarieerd

Het is een heel gevarieerd boek, qua onderwerpen en qua activiteiten. Qua thematiek komen de belangrijkste filosofische denkvelden voorbij, zoals wat kun je zeker weten, tijd, robots, identiteit, werkelijkheid, de geest en ons denken, ethiek, dieren en het onzichtbare. En er is zelfs een kort hoofdstukje over vakantie. Maar ook qua activiteiten heeft het boek veel variatie. Zo zijn er veel gedachte-experimenten.

Gedachte-experimenten

Dit zijn klassiekers als het trolley dilemma en de ervaringsmachine maar ook nieuwe gedachte-experimenten zoals applicaties die de mens beter maken, zoals supersonische benen en een altijd zonnige blik, zou je dat willen? Of een ideale man of vrouw die perfect bij je past, alleen… het is een robot, zou je dat willen? Of zou je een bom laten vallen op een huis waar een gevaarlijke dief, die al veel mensen gedood heeft, zich schuil houdt maar waar ook onschuldige mensen verblijven? Scenario’s als dit zetten je denken op scherp.

Doe het zelf

Naast gedachte-experimenten vind je doe-activiteiten als maak een gifbeker, een robothand of een eigen Droste-effect, heel veel denkvragen met vrolijke en aantrekkelijke invulvelden, filosofische kruiswoordraadsels, mindfucks en andere breinbrekers en her en der lees- en kijktips.

Stof tot nadenken

Erg leuk vind ik het terugkerende item ‘Socrates vraagt door’ waarin middels een soort stroomdiagram duidelijk wordt hoe een filosofisch gesprek kan verlopen door de verschillende antwoorden en vervolgvragen.

En natuurlijk is er ook stof tot nadenken met informatieblokjes over filosofen en filosofische denkbeelden. Zoals het twijfelexperiment van Descartes, de punctualiteit van Kant en de grot van Plato. De keuze voor deze informatie is niet verrassend, het zijn de bekende filosofieweetjes maar voor kinderen zijn deze natuurlijk meestal wel nieuw.

Aantrekkelijke vormgeving

En dit alles is ook heel aantrekkelijk vormgegeven met veel illustraties, kopjes, gekleurde kaders, etc. Ook hier zie je die variatie dus terug! En dat zonder chaotisch te worden want dat is soms het gevaar van een te creatieve vormgeving.

Aanrader voor thuis, in de klas of bso

Kortom, het grote filosofiedoeboek is een dikke aanrader. Om thuis te gebruiken en op vakantie natuurlijk. Maar ook voor in de klas want met de vragen uit het boek kun je ook in de klas met zijn allen nadenken. Ook kun je er kinderen die altijd snel klaar zijn met hun werk in laten werken. Werk je op een bso, leg daar dan ook een paar exemplaren neer zodat kinderen er mee bezig kunnen of pak het boek er af en toe bij als je met een groep kinderen aan tafel zit om zo met ze in gesprek te gaan.

 

Extra informatie

Gewicht 200 g
Afmetingen 265 × 21 × 12 cm
Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 8 jaar

Aantal pagina's

100

Auteur

Uitgever

Veen Media

Levertijd

In verband met Corona werken we zo veel mogelijk vanuit huis. Daarom worden bestellingen alleen op maandag, woensdag en vrijdag verzonden. 

Verzendkosten

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Is je totale aanschafbedrag minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw.

Btw? Ja, afhankelijk van het product wat je koopt komt er 9% of 21% btw bij. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

 

In winkelwagen

Andere suggesties…