- inloggen of account aanmaken -

Denkgeheimen

 20,95

Het kinderboek Denkgeheimen helpt om de raadsels die er nog steeds rondom ons denken zijn te ontrafelen maar zet ook aan om door te blijven denken over denken.

Op voorraad

Beschrijving

Achterflap

Denk jij… weleens na over je gedachten?
Nadenken is handig, maar kan ook verwarrend zijn. Want waarom denk jij eigenlijk de dingen die je denkt? Heb je die zelf bedacht, of geleerd van anderen? En hoe weet je zeker dat ze waar zijn? Weet je zelf wel altijd precies wat je vindt of lijkt het af en toe echt onzin? Vraag je je ook wel eens af of je eigenlijk wel de baas bent in je eigen hoofd?
Iedereen die wil weten hoe al dat denken nou precies in elkaar steekt, leest eerst dit boek.

Als je uitgelezen en uitgedacht bent, weet je precies:
waarom je (meestal) doet wat je ouders zeggen;
of één hersencel kan denken;
of je alleen met je hoofd denkt, of ook met je buik, of je arm, of je grote teen;
of je alles mag zeggen wat je denkt;
of wat jouw juf of meester jou leert soms niet stiekem onzin is;
of je ook kan stoppen met denken;
en waarom sommige gedachten op scheten lijken.
Denk jij… dat je er klaar voor bent?

Review Filosovaardig.nl

Schrijver Sven Graumans neemt je in het kinderboek Denkgeheimen mee langs alle raadsels rondom denken. Ben je de baas over wat je denkt? Kun je stoppen met denken? Denk je altijd even goed? Moet je alle gedachten serieus nemen? Filosofen denken al eeuwenlang over hun denken na en dat doen ze dan heel lang en heel goed en heel uitgebreid. Ze denken zelfs na over de vraag ‘wat is denken?’ Want hoe ons denken precies werkt, is grotendeels nog steeds een raadsel. Het boek Denkgeheimen helpt om deze raadsels een beetje te ontrafelen maar zet je ook aan om oneindig veel verder te denken over je denken.

Het boek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel wordt de werking van de hersenen uitgelegd. Het gaat over de miljarden cellen en de draadjes daartussen, over het snelle en het langzame denken en de olifantenpaadjes. In het tweede deel wordt beschreven hoe je aan al je gedachten komt en hoe allerlei dingen in jouw leven daar invloed op hebben. Deel 3 bevat wat meer filosofische overpeinzingen aan de hand van de vragen of je mag denken wat je wilt, of je de baas bent over wat je denkt en of je kunt stoppen met denken.

Hersenscheten

Het boek staat vol interessante weetjes over hoe je bijvoorbeeld aan onhandige of foute gedachten komt. Daar kan zelfs eiersalade invloed op hebben maar ook domme volwassenen, reclames, stickers en de groep bijvoorbeeld. Ook is er aandacht voor interessante gedachten en theorieën over denken.

De interessantste gedachte vind ik om gedachten te vergelijken met scheten. Ze komen en gaan en je moet er niet altijd te veel aandacht aan besteden. Dat is wat mij betreft het toppunt van relativeren! Daar kan menig boeddhist een voorbeeld aan nemen. Maar ook het idee dat onze ideeënwereld ook onderhevig is aan de evolutietheorie geeft weer een andere kijk op ons denken.

Verder denken

Elk hoofdstuk nodigt uit om verder te denken over denken. In blauwe gedachtenwolkjes word je hierbij op gang geholpen met allerlei vragen. Hier kan een kind alleen over nadenken maar het is nog leuker om het boek voor te lezen en dan samen verder te denken over denken, thuis of in de klas.

Kortom een aantrekkelijk denkboek met vrolijke opmaak en stripachtige tekeningen van Marian Latour.

Voor kinderen die de oren van je hoofd denken!

Extra informatie

Gewicht 616 g
Afmetingen 24.6 × 20.7 × 1.8 cm
Doelgroep

groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 9 jaar

Aantal pagina's

92

Auteur

Uitgever

Blop

Illustrator

Marian Latour

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…