- inloggen of account aanmaken -

Is nergens ergens?

 17,95

In het kinderboek ‘Is ergens nergens?’ wordt in heldere taal denkmogelijkheden gegeven bij 31 filosofische thema’s. Om voor te lezen én om zelf te lezen.

Op voorraad

Beschrijving

In het kinderboek ‘Is ergens nergens?’ wordt in heldere taal denkmogelijkheden gegeven bij 31 filosofische thema’s. Om voor te lezen én om zelf te lezen.

Achterflap

Je kunt over alles nadenken: over wat je om je heen ziet, over wie jij bent. Over wat taal is, wat vriendschap is, wat waarheid is. Of over liefde, dood of het nieuws.

Lang geleden gingen filosofen, die van vragen stellen en nadenken hun beroep maakten, hun vragen opschrijven. En ze gingen op zoek naar antwoorden. Die antwoorden schreven ze ook op.

Soms was een nieuwe filosoof het niet eens met een oudere filosoof, en keek hij of zij weer op een heel andere manier naar zo’n vraag. Met andere ogen, in een andere tijd en in een andere omgeving.

Die teksten van oude filosofen kun je nu nog steeds lezen. En de vragen die zij stelden, stellen filosofen nu nog. Er komt dan ook geen einde aan de filosofie: je kunt altijd doorgaan met denken.

Is nergens ergens? staat vol leuke verhalen over filosofen en hun ideeën, en laat zien dat jij ook kunt doorgaan met denken, en je gedachten kunt opschrijven, of erover praten met je vrienden.

Review Filosovaardig.nl

Over het filosofische kinderboek Is nergens ergens? van Iris van der Graaf kan ik kort zijn: het is leuk! Het heeft een prettige schrijfstijl, alle filosofische ideeën zijn begrijpelijk uitgelegd en het wordt nergens te zwaar maar ook nergens te licht.

Filosofische thema’s

Voorbeeldpagina Is nergens ergensIn ‘Is nergens ergens’ worden 31 filosofische thema’s besproken. De onderwerpkeuze past bij de leefwereld van kinderen. Denk daarbij aan kunst, de dood, je geslacht, God, taal, natuur, toeval, je humeur, goed en kwaad, angst, liefde en geluk. Bij elk onderwerp komen een paar ideeën van bekende filosofen voorbij. De schrijfster sluit bij de keuzes voor de filosofen goed aan bij hoe kinderen denken en gebruikt aansprekende voorbeelden en metaforen.

Van der Graaf geeft nergens afgeronde antwoorden, ze geeft vooral denkmogelijkheden. En zo hoort het ook want denken kunnen kinderen prima zelf. Als ze maar denkideeën- en prikkels krijgen.

Start voor een gesprek

Elk hoofdstuk kan daarom een start voor een filosofisch gesprek zijn. Thuis aan de keukentafel of in de kring op school. Maar je kunt het ook gewoon in je eentje lezen en zelf over de onderwerpen door mijmeren. Dat kan vanaf een jaar of negen en dus ook als je volwassen bent en nog niet thuis bent in filosofie.

Het boek ziet er ook nog eens goed uit met prachtige illustraties, een mooie opmaak, een prettig lettertype en een fijn formaat. Echt een hebbeboek!

Extra informatie

Gewicht 278 g
Afmetingen 180 × 171 × 14 cm
Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 8 jaar

Aantal pagina's

135

Auteur

Illustrator

Iris van der Graaf

Uitgever

Nieuwezijds

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…