- inloggen of account aanmaken -

Lieve Stine, weet jij het?

 14,99

Lieve Stine, weet jij het?  is het eerste kinderboek van filosoof Stine Jensen. Jensen beantwoordt in het boek 20 vragen over het leven van kinderen.

Op voorraad

Beschrijving

Achterflap

Waarom moet ik naar school als is liever buiten wil spelen?
Moet ik altijd doen wat mijn ouders zeggen? Wat maakt iets kunst?
Mag ik liegen tegen mijn beste vriendin of moet ik haar alles vertellen?
In Lieve Stine, weet jij het? schrijven kinderen briefjes met hun vragen over het leven. Filosoof Stine geeft antwoord op de vragen. Maar niet zomaar. Er zijn opdrachtjes, en wie een vraag stelt, kan altijd een vraag terugverwachten.

Review Filosovaardig.nl

Lieve Stine, weet jij het?  is het eerste kinderboek van filosoof Stine Jensen. Jensen beantwoordt in het boek 20 vragen over het leven. De levensvragen zijn afkomstig van kinderen. Er ontstaat een soort ‘Mona weet raad’ geheel voor kinderen alleen is Mona in dit geval dus een filosoof.

Wik- en weeg

De toon in de antwoorden is vriendelijk en de adviezen zijn empathisch en vergoelijkend naar het kind toe. De reactie van Jensen gaat natuurlijk wat verder dan slechts een persoonlijk advies doordat ze ook steeds filosofen die iets over het onderwerp gedacht hebben aanhaalt. Zo worden de antwoorden een genuanceerd wik- en weeg geheel en kan het kind uiteindelijk zijn eigen standpunt (her) vormen.

Soort vragen

De vragen komen dus van kinderen naar aanleiding van situaties die ze zelf mee maakten. Het zijn daardoor allemaal levensvragen die aansluiten op de leefwereld van kinderen. Denk aan vragen als:

  • Moet ik mijn gevoel of mijn verstand volgen?
  • Wie is de baas over mijn leven?
  • Moet kunst mooi zijn?
  • Mag ik wraak nemen?
  • Wat zegt mijn uiterlijk over wie ik ben?

Zelf lezen

Kinderen vanaf een jaar of negen kunnen het boek heel goed zelf lezen ofwel samen met een ouder. Voor in de klas vind ik het wat minder bruikbaar. Al zou je wel de brieven voor kunnen lezen als start voor een filosofisch gesprek. Dat heb ik wel eens gedaan. Ik lees dan niet de antwoorden van Stine voor. Als je dat aan het begin van het gesprek zou doen, stuur je het gesprek te veel en zullen de eigen ideeën en gedachten van de kinderen minder snel boven tafel komen en als je het aan het eind zou voorlezen is het net alsof het antwoord van Jensen het juiste antwoord is en wat de kinderen hadden bedacht niet. Vooral een boek voor op het nachtkastje dus.

 

Extra informatie

Gewicht 367 g
Afmetingen 20.8 × 16.8 × 1.9 cm
Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 9 jaar

Aantal pagina's

128

Auteur

Illustrator

Sverre Fredriksen

Uitgever

Kluitman

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…