- inloggen of account aanmaken -

Stinkend rijk

 15,95

Grappig verhaal dat je ongemerkt aan het denken zet over geluk. Met gratis 18 gelukslessen!

Op voorraad

Beschrijving

Het boek Stinkend rijk gaat over Donovan. Hij is stinkend rijk. Dat zeggen zijn klasgenoten. Donovan schaamt zich ervoor. Want het woord zegt het al: rijk zijn stinkt. Liever zou hij heel gewoon zijn, met gewone vrienden en een gewoon leven. Net als andere kinderen. Maar hoe komt hij van de villa, de boot en alle andere dure spullen af? Als er in zijn dorp een spookdief opduikt, krijgt hij een idee. Een plan waardoor hij gewoon kan worden. Maar helaas lopen plannen niet altijd volgens plan. Een boek van filosofiejuf Fabien van der Ham.

Vragen als hoofdstuktitels

Tijdens dit avontuur loopt Donovan tegen allerlei dilemma’s en problemen aan maar maakt hij ook leuke dingen mee en al die dingen doen hem nadenken over geluk. Zo krijgt hij een steeds beter idee over wat hem eigenlijk gelukkig maakt. Doordat elke hoofdstuktitel een vraag is, wordt de lezer geprikkeld om met Donovan mee te denken. Als je het boek voorleest, kun je na elk hoofdstuk over die vraag in gesprek gaan.

18 extra gelukslessen gratis!

Omdat de schrijfster Fabien van der Ham ook filosofiejuf is, heeft ze bij dit boek Gelukslessen gemaakt die je in aansluiting op het boek kunt gebruiken. Zo kun je in de periode dat je bezig bent met het voorlezen van dit boek, meerdere keren met je kinderen in gesprek over geluk en alles wat daarmee te maken heeft. Je gaat zo op verschillende manieren nadenken over geluk. Antwoorden krijg je er niet bij want iedereen heeft zijn eigen antwoord. Je krijgt de lessen gratis bij het boek als digitale download als je het boek in deze webshop koopt.

Waarom nadenken over geluk?

Het zou natuurlijk makkelijk zijn als er een recept voor geluk is. Dat je heel eenvoudig door het volgen van een stappenplan gelukkig kunt worden. Hoewel er ook veel boeken met geluksrecepten zijn, blijkt dat toch niet goed te werken want er is nu eenmaal geen standaardrecept dat voor iedereen werkt. Iedereen moet zijn eigen weg vinden. Nadenken over wat je belangrijk vindt, kan daarbij helpen.

Schrijfster Fabien van der Ham: ‘Voor het samenstellen van deze praattips heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. Ik heb heel veel gelezen over wat filosofen over geluk hebben geschreven. Van de oude Grieken tot Seneca, en van Augustinus tot Sartre. Zo ontdekte ik de belangrijkste bouwstenen voor geluk waaromheen ik de vragen en denkdoe-opdrachten heb opgebouwd. En natuurlijk zie je deze elementen ook (subtiel) terug in het verhaal Stinkend rijk.

Voor wie?

Alle vragen, spelletjes, oefeningen en doetips in deze gelukslessen zijn bedacht voor kinderen vanaf acht jaar. Ze zijn bedoeld om de kinderen te prikkelen om na te denken over geluk. De gesprekken kunnen samen met ouders gevoerd worden, het kan ook met de juf of meester in de klas of bijvoorbeeld met de pedagogisch medewerker op de bso.

Recensie van Biblion

Donavan (9) is stinkend rijk en eenzaam in de megagrote villa te midden van alle spullen. Donovan wil niets liever dan gewoon zijn. Hij bedenkt een plan om te ontspullen, maar het loopt allemaal anders dan gepland. Fabien van der Ham is kinderboekenschrijfster van o.a. “Pierewiet sluiten? dat nooit!’ en “Geheime Brieven’, en filosofiejuf. Dat laatste is duidelijk te merken in dit boek, want elk hoofdstuk heeft een filosofische vraag als titel, zoals “Ben je de baas over je eigen leven?’. In het betreffende hoofdstuk wordt een antwoord op de vraag gezocht. Deze filosofische vragen als hoofdstuktitels leiden af van het eigenlijke verhaal. Wilma van Bosch maakte de illustraties. Haar achtergrond als Disney en Bobo-illustrator is terug te vinden in haar huidige werk als kinderboekenillustrator. Ze doen denken aan cartoons. Vlot leesbaar, grappig en spannend verhaal met een filosofische vraag, “Maakt geld gelukkig?’, als thema. Het is doorspekt met leuke taalvondsten als “het leken lieve suikerspinnen, maar het zijn gemene zuremattenheksjes’ en bespiegelingen als “de spullen ontmensen hem’. Vanaf ca. 9 jaar.

Janny Lokerse

Extra informatie

Gewicht 250 g
Afmetingen 218 × 152 × 21 cm
Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 9 jaar

Aantal pagina's

164

Auteur

Illustrator

Wilma van den Bosch

Uitgever

Clavis

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…