- inloggen of account aanmaken -

Filosoferen aan de keukentafel

 17,50

Boek met tips om te filosoferen met pubers

Beschrijving

Het boek Filosoferen aan de keukentafel geeft tips hoe je moet filosoferen maar is ook een eerste kennismaking met socratische gespreksvoering in het algemeen.

Recensie van Filosovaardig.nl

Boekje met tips hoe je met je puber in gesprek kunt treden door te gaan filosoferen. Het kan voor veel ouders verfrissend zijn eens op een andere manier in gesprek te gaan, een zeer gelijkwaardige manier. Het voordeel is dat het kind zich serieus genomen voelt omdat zijn mening er toe doet. Het kan over allerlei onderwerpen gaan zoals kunst, geloof of relaties en dus ook over opvoedingszaken waar jullie het niet over eens zijn. In dit boekje vind je hiervoor bruikbare tips. Ook geeft het een eerste kennismaking met socratische gespreksvoering in het algemeen. Eigenlijk zou elke ouder af en toe op deze manier met zijn kinderen moeten praten. Probeer het eens!

Achterflap

Wat is geluk? Werkt straf? Wie ben je online?
Een filosofisch gesprek is interessant en verrijkend. Je onderzoekt samen een betekenisvolle vraag. Maar waar begin je en hoe pak je het aan?
Filosoferen aan de keukentafel staat vol praktische tips om filosofische gesprekken te voeren. Het boek gaat in op vragen als: hoe voer je een dialoog en hoe voorkom je een discussie? Hoe boek je voortgang? Wat is een geschikte onderzoeksvraag? De lezer krijgt tips om vanuit uiteenlopende, alledaagse onderwerpen een goed gesprek op gang te brengen. Filosoferen is goed voor iedereen, maar is vooral heel erg leuk.

Extra informatie

Gewicht 365 g
Afmetingen 156 × 216 × 19 cm
Doelgroep

groep 8, Vanaf 12 jaar

Aantal pagina's

125

Auteur

,

Uitgever

Scriptum

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…