- inloggen of account aanmaken -

Klein maar dapper

 16,90

Klein maar dapper bevat verhalen die kinderen prikkelen tot nadenken over filosofische vragen en praktische handreikingen om hierover in gesprek te gaan. Zo heb je een boek vol filosofielessen.

Op voorraad

Beschrijving

Klein maar dapper is een bundel met filosofische verhalen die kinderen prikkelt tot nadenken. De verhalen zitten vol filosofische vragen. Hoe snel zijn gedachten? Wat is omkeerbaar en wat niet? Is het mogelijk om een nieuw betekenisvol woord uit te vinden? Hoe komt het dat een deel van mij iets wil en een ander deel iets anders? Wat kan wel en wat kan niet geteld worden? Kunnen we beloond worden voor het feit dat we geboren zijn? Waarom vergeten we dingen die we willen onthouden en herinneren we de dingen waar we niet om geven of die we willen vergeten?

De karakters in de verhalen van klein maar dapper stellen niet alleen vragen maar worden ook geboeid door het anders denken, het classificeren van de dingen, het uitvinden van woorden en het spelen met taal.

Door de toevoeging van verwerkingsvragen en toelichtingen heb je als gespreksleider genoeg handvatten om vervolgens met de kinderen een filosofisch gesprek aan te gaan.

De auteur Berrie Heesen is een belangrijke inspirator geweest voor het filosoferen met kinderen in Nederland. Een ander boek van zijn hand is ‘De vliegende papa’s’.

De vliegende papa’s

 

Extra informatie

Gewicht 454 g
Afmetingen 20.8 × 20.2 × 1.3 cm
Doelgroep

groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, Vanaf 7 jaar

Aantal pagina's

120

Auteur

Uitgever

Damon

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst.

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…