De cover van het boek Peinzen; om te filosoferen met kinderen
- inloggen of account aanmaken -

Peinzen

 18,55

Uitverkocht

Beschrijving

De cover van het boek Peinzen; om te filosoferen met kinderenAchterflap

Niet alleen volwassenen maar ook kinderen kunnen peinzen. Van nature hebben zij de neiging om vanzelfsprekendheden in vraag te stellen. Hun onderzoekende, nieuwsgierige en vragende ingesteldheid komt het sterkst tot uitdrukking in de zogenaamde waarom-vragen. Vragen die voor volwassenen vaak niet zo evident zijn om te beantwoorden. Peinzen sluit aan bij de vragende houding van kinderen. De auteurs willen hen de gelegenheid bieden om na te denken over geluk, vriendschap, de dood en vele andere meestal levensbeschouwelijke onderwerpen. In het theoretische gedeelte van het boek wordt ingegaan op de achterliggende gedachten van filosoferen met kinderen. Wat is kenmerkend voor de inhoud, de methode en de houding bij het filosoferen met kinderen? En filosoferen hoe doe je dat? In het praktische gedeelte van Peinzen zijn negenenveertig filosofische vragen uitgewerkt. Vragen die de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met het onderwijs ontwikkeld en getoetst zijn. Peinzen is bestemd voor leerkrachten in het kleuter- en basisonderwijs, voor ouders en andere belangstellenden.

Review filosovaardig.nl
Voor mensen die wat ervaring hebben met filosoferen met kinderen en dit vaker willen doen in de klas is dit een boek dat zeker in je kast moet staan. Niet als kennismaking met, maar wel ter inspiratie van je filosofielessen.

De theoretische inleiding is enigszins fragmentarisch. Het lijkt alsof uit een uitgebreidere tekst de belangrijkste punten zijn geknipt en vervolgens niet meer aan elkaar zijn gepraat. Daarom leest het wat opsommerig, maar inhoudelijk staan er wel de belangrijkste zaken in die je moet weten als je gaat beginnen met filosoferen.

De vragen cq lesideeën zijn voor beginners misschien iets te summier. Ik denk dat het boek vooral goed dienst zal doen als inspiratie voor mensen die al wat ervaring hebben met filosoferen. Je krijgt een beeld waar je het allemaal over kunt hebben en in welke richtingen je daarover na zou kunnen denken. Sterk  is de korte filosofische achtergrond die bij elke vraag wordt gegeven.

Bij veel vragen wordt een voorleessuggestie gedaan. Dat is erg leuk, vooral omdat filosoferen en voorlezen een uitstekende combinatie zijn. Wel jammer dat alleen titel en auteur wordt genoemd. Een korte samenvatting zou het vollediger hebben gemaakt.

De verwerkingsopdrachten zijn op zich niet heel bijzonder, maar het bespaart je de tijd om zelf wat te moeten bedenken.

Al met al wel een must voor je boekenkast, in combinatie met ‘Filosoferen doe je zo’, ‘Ik zag twee beren filosoferen’, ‘Ik zag twee apen wetenschapen’, ‘Klein maar dapper’ en ‘Vliegende papa’s’ heb je een schat aan lesideeën.

Extra informatie

Gewicht 228 g
Auteur

Aantal pagina's

109

Uitgever

Acco

Levertijd

In verband met Corona werken we zo veel mogelijk vanuit huis. Daarom worden bestellingen alleen op maandag, woensdag en vrijdag verzonden. 

Verzendkosten

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Is je totale aanschafbedrag minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw.

Btw? Ja, afhankelijk van het product wat je koopt komt er 9% of 21% btw bij. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

 

In winkelwagen

Andere suggesties…


Terug naar productenoverzicht