- inloggen of account aanmaken -

Socrates op de speelplaats

 30,25

Uitverkocht

Beschrijving

Filosovaardig.nl:
“Het beste boek dat er is verschenen over hoe je met kinderen kunt filosoferen.”

Vlabin-VBC:
In dit boek geeft filosoof Richard Anthone een inleiding in het filosoferen met kinderen, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Het boek verscheen voor het eerst in 1997 en werd voor deze derde druk grondig herzien: het logicagedeelte werd ingekort en vereenvoudigd, en het praktische gedeelte en de bijlagen werden geactualiseerd. Een eerste deel biedt een algemeen beeld van en een pleidooi voor het filosoferen met kinderen. Daarna wordt de methodiek besproken, met uitgangspunten als de socratische houding, de ‘gemeenschap van onderzoek’ en het filosofische gesprek. Het uitgebreide derde deel bespreekt concrete ‘kwesties’ die aan bod kunnen komen in het filosoferen met kinderen: epistemologie, logica, ethiek, en filosoferen en wiskunde. Bij elke kwestie krijg je een filosofische duiding en aanwijzingen voor de concrete uitwerking. Na een slotbeschouwing volgen nog enkele praktische appendices met vooral veel referenties naar literatuur en mogelijk werkmateriaal. Het resultaat is een goed gestoffeerd en erg praktisch boek, dat tegelijk leest als een terecht betoog voor meer filosofie in het onderwijs. Sobere, heldere lay-out

 

Extra informatie

Gewicht 519 g
Auteur

Aantal pagina's

286

Uitgever

Acco

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…