Socrates op de speelplaats
- inloggen of account aanmaken -

Socrates op de speelplaats

 30,25

Uitverkocht

Beschrijving

Filosovaardig.nl:
“Het beste boek dat er is verschenen over hoe je met kinderen kunt filosoferen.”

Vlabin-VBC:
In dit boek geeft filosoof Richard Anthone een inleiding in het filosoferen met kinderen, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Het boek verscheen voor het eerst in 1997 en werd voor deze derde druk grondig herzien: het logicagedeelte werd ingekort en vereenvoudigd, en het praktische gedeelte en de bijlagen werden geactualiseerd. Een eerste deel biedt een algemeen beeld van en een pleidooi voor het filosoferen met kinderen. Daarna wordt de methodiek besproken, met uitgangspunten als de socratische houding, de ‘gemeenschap van onderzoek’ en het filosofische gesprek. Het uitgebreide derde deel bespreekt concrete ‘kwesties’ die aan bod kunnen komen in het filosoferen met kinderen: epistemologie, logica, ethiek, en filosoferen en wiskunde. Bij elke kwestie krijg je een filosofische duiding en aanwijzingen voor de concrete uitwerking. Na een slotbeschouwing volgen nog enkele praktische appendices met vooral veel referenties naar literatuur en mogelijk werkmateriaal. Het resultaat is een goed gestoffeerd en erg praktisch boek, dat tegelijk leest als een terecht betoog voor meer filosofie in het onderwijs. Sobere, heldere lay-out

 

Extra informatie

Gewicht 519 g
Auteur

Aantal pagina's

286

Uitgever

Acco

Levertijd

In verband met Corona werken we zo veel mogelijk vanuit huis. Daarom worden bestellingen alleen op maandag, woensdag en vrijdag verzonden. 

Verzendkosten

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Is je totale aanschafbedrag minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw.

Btw? Ja, afhankelijk van het product wat je koopt komt er 9% of 21% btw bij. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

 

In winkelwagen

Andere suggesties…


Terug naar productenoverzicht