- inloggen of account aanmaken -

Ergens

 14,50

In het prentenboek ‘Ergens’ wordt gespeeld met de verwarring die de begrippen ‘ergens’ en ‘nergens’ met zich meebrengen. Mooi boek om mee te filosoferen.

Op voorraad

Beschrijving

Achterflap

Eva had besloten om weg te gaan. Omdat ze altijd al nieuwsgierig was geweest naar Nergens, wilde ze daar graag naartoe. Eerst stonden er pijlen op de weg die ze kon volgen, maar na een tijdje kreeg ze het gevoel dat ze nergens meer naartoe ging… Juist op dat moment opende zich een heel nieuwe wereld voor Eva, want ze kwam in een hal met allerlei voorwerpen, dieren én mensen die waren kwijtgeraakt. Sommige verdwenen weer, omdat ze gevonden werden. Maar wat gebeurde er als je voor altíjd was kwijtgeraakt? Dan was je toch nog wel ergens? Een ontroerend, fantasievol prentenboek over de zoektocht naar een plek waar je je thuis voelt, en de bijdrage die liefde en vriendschap hieraan kunnen leveren.

Review Filosovaardig.nl

In het boek ‘Ergens’  wordt gespeeld met de verwarring die de begrippen ‘ergens’ en ‘nergens’ met zich meebrengen. Op een dag besluit Eva niet naar school te gaan maar gewoon de bus te nemen. Ze weet niet waar ze heen gaat, ze heeft geen plan. Als ze uit de bus stapt, ziet ze pijlen waarop staat ‘nergens’. Ze besluit deze te volgen want ze was wel nieuwsgierig naar ‘Nergens’. Als er vroeger iets kwijt was riep haar moeder altijd: ‘Ik kan het niet vinden. Het is nergens.’

Over de plek ‘Nergens’

Nergens blijkt een interessante plek vol zoekgeraakte spullen. Eerst komt Eva in een soort voorportaal. Het zit vol spullen maar ook met mensen en dieren die nog gevonden zouden kunnen worden. Maar als je hier langere tijd bent, volgt er een soort dag des oordeels waarna je definitief verhuist naar ‘Nergens’. Dat overkomt ook Eva.

In Nergens heerst een droeve, melancholische sfeer van vergetelheid. Eva wil hier wat aan doen. Dat doet ze op zo’n bijzondere manier dat er niemand meer voor altijd verdwenen is.

Filosoferen na het voorlezen

Ergens is een poëtisch boek met prachtige, sfeervolle tekeningen. Het verhaal nodigt voortdurend uit om tussendoor met de kinderen in gesprek te gaan over de verwarrende woorden ‘ergens’ en ‘nergens’ en alles wat daarmee te maken heeft. Bijvoorbeeld:

Ben jij net als Eva’s moeder wel eens iets kwijt? Waar is het dan? Hoe weet je dat?

Ben je net als Eva wel eens verdwaald? Waar was je toen? Wat dacht je waar je was? Kun je verdwaald zijn als je weet waar je bent?

Na het voorlezen van het boek kun je verder denken met de kinderen.

Als je het boek hier in de webshop bestelt, krijg je bovenstaand gespreksidee uitgebreider toegelicht in de gratis (digitale) praattips. Qua tekstbegrip is het een pittig prentenboek. Dat maakt het vooral geschikt voor slimme kleuters en groep 3 en 4. 

Extra informatie

Gewicht 385 g
Afmetingen 294 × 219 × 9 cm
Digitaal cadeautje

Doelgroep

groep 2, groep 3, groep 4, Vanaf 5 jaar

Aantal pagina's

32

Auteur

Illustrator

Judith Kunkeler

Uitgever

De vier windstreken

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…