- inloggen of account aanmaken -

Geluk voor kinderen

 19,99

Sterke verhalen om voor te lezen, opgebouwd rond de tien sleutels van geluk. Geschikt om met kinderen te praten en te denken over geluk.

Uitverkocht

Beschrijving

Achterflap

Eindelijk geluk op kindermaat in een magisch en groot boek. Geluksexpert Leo Bormans, auteur van het succesvolle The World Book of Happiness, schreef nu ook voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Geluk voor kinderen is een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest. Lees samen met je kind of kleinkind de tien verhalen over bijzondere vogels, bewonder de kleurrijke illustraties van Sebastiaan Van Doninck, en laat je leiden door de tips, opdrachten en weetjes aan het eind van elk verhaal.

Review Filosovaardig.nl

In het boek ‘Geluk voor kinderen’ brengt geluksexpert Leo Bormans in tien voorleesverhalen over bijzondere vogels tien sleutels van geluk naar voren. Dit boek kan een start zijn om met kinderen te praten over geluk. Het is zeer waardevol om hier met kinderen over na te denken. Iedereen wil gelukkig worden, maar hier heb je helaas niet de volledige controle over. Toch kun je wel invloed uitoefenen op je eigen geluk.

Onderzoek

Bormans deed jarenlang onderzoek naar positieve psychologie, duurzame relaties en geluk. Hij ontwaarde tien ingrediënten van geluk. In elk verhaal staat één van deze ingrediënten centraal.

Opzet van het boek

Elk verhaal wordt afgesloten met vragen om na het voorlezen inhoudelijk na te praten. Vervolgens wordt de inhoud van het verhaal gekoppeld aan je eigen leven en doen en laten. Hierbij wordt ook de geluksleutel die aan bod kwam toegelicht. De (geluks)vogels in de verhalen zijn bestaande vogels en niet alledaags. In een klein kader wordt steeds wat over elke vogelsoort verteld. Tenslotte is er ook nog een doe-opdracht die aansluit bij het verhaal en het thema. De opdrachten zijn op zich niet heel origineel of bijzonder.

Filosoferen over geluk

De benadering van het onderwerp geluk is niet perse een filosofische benadering. Dat wordt overigens ook niet beweerd. Er wordt gesproken over waarden die in de positieve psychologie gevonden zijn. Er zijn wel veel overeenkomsten met filosofische denkbeelden over geluk. Geluk is absoluut een onderwerp waar filosofen over nadenken en waar je dus met kinderen over kunt filosoferen. Dit boek kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Voorbeeld

Een van de tien sleutels voor geluk is bijvoorbeeld ‘delen en iets doen voor andere mensen’.  Deze sleutel komt terug in het verhaal over Hokko die een klein broertje krijgt. Hij heeft zelf best honger maar toch geeft hij het mugje dat hij van zijn vader krijgt aan zijn jongste broertje. Het geeft hem een goed gevoel en hij wordt er gelukkiger van. In de toelichting staat uitgelegd dat delen en iets doen voor anderen niet perse geld hoeft te kosten. Iets doen voor een ander kan ook gratis zijn. Het kan je hoe dan ook veel opleveren. Als weetje over de hokko leer je dat hij eieren zo groot als een kokosnoot legt. Bij de doe-opdrachten staat dat je eieren kunt gaan beschilderen en dat je deze week iets weg kan geven. Volgens ditzelfde stramien zijn er dus nog negen verhalen.

Extra informatie

Gewicht 881 g
Afmetingen 339 × 277 × 15 cm
Doelgroep

groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, Vanaf 5 jaar

Aantal pagina's

62

Auteur

Illustrator

Sebastiaan van Doninck

Uitgever

Lannoo

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…