cover_het_hele_soepzootje
soepzooitje_mens soepzootje_zeedieren
- inloggen of account aanmaken -

Het hele soepzootje | over de oerknal en de evolutietheorie

 14,99

Dit non-fictie prentenboek legt aan jonge kinderen uit hoe de aarde en het leven daarop is ontstaan vanuit het niets. Met gratis praattips!

Uitverkocht

Beschrijving

Een van de belangrijkste raadsels die de mens bezighoudt, is het ontstaan van de aarde. De theorie van de oerknal is algemeen geaccepteerd. Maar hoe leg je deze uit aan jonge kinderen? Nou, bijvoorbeeld met het boek ‘Het hele soepzootje’.

Dit non-fictie boek legt uit hoe de aarde is ontstaan vanuit het niets, door de oerknal. Ook wordt verteld hoe het leven op aarde ontstond, van eencelligen tot dino’s, hoe de dino’s weer verdwenen en hoe de mens ontstond.

Review van Filosovaardig.nl

Ten eerste: de illustraties zijn prachtig! De tekst is soms wat aan de moeilijke kant, maar omdat de illustraties zo goed zijn, kun je aan jonge kinderen ook in je eigen woorden vertellen hoe alles gebeurd is. De tekst is vooral informatief, er is geen sprake van mooischrijverij. Maar dat is voor een non-fictie boek als dit juist goed. Soms wordt er wel een hele grote sprong in de tijd of de ontwikkeling gemaakt. Je kunt er dan altijd voor kiezen om er zelf nog wat bij te vertellen.

Het is echt een boek om meerdere keren voor te lezen en te bekijken. Elk kind kan dan in zijn eigen tempo vat op de geschiedenis van de aarde krijgen.

Filosoferen na het voorlezen

Na het voorlezen blijft er nog een grote vraag over: is er elders in het heelal iets soortgelijks gebeurt, is er nog een planeet met leven? Hoe zou die eruit zien?

Gratis praattips

Over deze vragen kun je nadenken met behulp van de gratis praattips die je bij het boek krijgt als je het bij Filosovaardig.nl bestelt.

Extra informatie

Gewicht 200 g
Afmetingen 27 × 23 × 1 cm
Digitaal cadeautje

Doelgroep

groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, Vanaf 5 jaar

Aantal pagina's

40

Auteur

Illustrator

Sebastiaan van Doninck

Uitgever

Gottmer

Levertijd

In verband met Corona werken we zo veel mogelijk vanuit huis. Daarom worden bestellingen alleen op maandag, woensdag en vrijdag verzonden. 

Verzendkosten

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Is je totale aanschafbedrag minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw.

Btw? Ja, afhankelijk van het product wat je koopt komt er 9% of 21% btw bij. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

 

In winkelwagen

Andere suggesties…


Terug naar productenoverzicht