- inloggen of account aanmaken -

Het land van de grote woordfabriek

 18,94

In het land van de grote woordfabriek moet je betalen voor woorden. Heb je geen geld? Dan heb je daar dus maar weinig te zeggen. Hoe zou dat zijn zo’n land?

Beschrijving

In het land van de grote woordfabriek moet je betalen voor woorden. Heb je geen geld? Dan heb je daar dus maar weinig te zeggen. Hoe zou dat zijn zo’n land? Daar kun je samen met kinderen over nadenken na het voorlezen van dit boek.

Tips voor het filosofische gesprek

Je kunt dan vragen welke woorden duur zouden zijn? Zouden de mooie woorden de dure woorden zijn? In het echt zijn het immers vaak ook de mooie dingen die duur zijn. Of zouden juist de lelijke woorden duur zijn? Want wat zou er gebeuren als het woord ‘pesten’ heel duur zou zijn?

Je zult in dit gesprek merken dat sommige kinderen heel praktisch denken, en denken dat woorden als geld, goud, auto, vliegtuig geld zouden kosten want deze dingen zijn ook echt duur.

Er zijn dus meerdere antwoorden mogelijk. Bespreek ze allemaal serieus.

Verwerkingsopdracht: dure woorden maken

Interessant is ook dat je in een land als dit rijk kunt worden door woorden te verkopen. Ga daarom met de kinderen zelf woorden maken die je voor veel geld kunt verkopen. Denk aan woorden als zotjezoenmooi, walizotgroetjes en roodhaarknufbol! Dit soort woorden maak je door lieve woorden te combineren met lettergrepen. Dit kun je doen door dit soort woorden en klanken op briefjes te schrijven en zo steeds andere combinaties te maken. Maar het kan ook heel goed met het spel Denkdobbelen, zoals je op de foto ziet.

Achterflap

Er is een land waar de mensen bijna niet spreken. In dat vreemde land moet je de woorden kopen en heel voorzichtig inslikken om ze dan te kunnen uitspreken. De kleine Florian is op zoek naar woorden vol liefde voor een heel bijzonder iemand. Voor Siebelle. Maar net die woorden kosten een fortuin.

 

Extra informatie

Gewicht 400 g
Afmetingen 25.4 × 25 × 1 cm
Doelgroep

groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, Vanaf 5 jaar

Aantal pagina's

40

Auteur

Illustrator

Valeria Docampo

Uitgever

De Eenhoorn

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…