- inloggen of account aanmaken -

Ik ben een kunstenaar

 14,95

De creatieve jongen uit ‘Ik ben een kunstenaar’ weet alles in kunst om te toveren, van de spiegel tot de muren en zelfs de kat. Maar wat is kunst eigenlijk?

Beschrijving

Achterflap

Ontmoet de jonge kunstenaar: Waar ik ook kijk, zie ik KUNST. Maar mijn moeder ziet dat anders. Ik zie: De eenzaamheid van de wortel. Mijn moeder ziet: Een niet leeggegeten bord. Ik zie: Uitzicht op de wereld. Mijn moeder ziet: Een gat in de muur. (Ik geloof niet dat ze me begrijpt.) Maar IK KAN NIET STOPPEN MET SCHEPPEN!

Review Filosovaardig.nl

De hoofdpersoon in dit boek zegt een echte kunstenaar te zijn. Zijn moeder is echter wat minder enthousiast. De jongen zet bijvoorbeeld alle plantjes uit de tuin in de koelkast en noemt het dan lente in de winter. Als hij geen trek in zijn laatste worteltje heeft, maakt hij er kunst van door het ‘de eenzaamheid van de wortel’ te noemen. Deze creatieve jongen weet alles in kunst om te toveren, van de spiegel tot de muren, kleding, planten en zelfs de kat. Hij gebruikt daarbij kleuren, vormen, textuur en beweging, hij schildert, hakt, sleept en bouwt. En elk kunstwerk is inderdaad een feest voor het oog.

Filosoferen over kunst

Dit vrolijke, grappige prentenboek doet je afvragen: kan alles kunst worden, gewoon door anders te kijken en anders te denken?

Bijpassende activiteit: kijken door kaders

Probeer dat eens uit met je kinderen, dan ben je aan het filosoferen door te doen. Maak voor alle kinderen een ‘lijst’ van (eventueel goudkleurig) karton. Laat ze rondlopen door de klas, de school en/of over het plein met hun kader. Het kader moeten ze op een armlengte van hun ogen houden. Zo kunnen de kinderen de wereld door hun kader bekijken. Als ze iets moois zien, kunnen ze er een foto van maken (met een smartphone) met het kader erbij. Bij jonge kinderen kan de volwassene dat doen. Later bekijk je alle gemaakte foto’s. Is het kunst? Waarom wel of niet? Als de kinderen het geen kunst vinden, kunnen ze er dan kunst van maken door het een titel te geven?

 

  • 1
    Share

Extra informatie

Gewicht 400 g
Afmetingen 27.7 × 22.2 × 1 cm
Doelgroep

groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, Groep 1 t/m 4, Vanaf 4 jaar

Aantal pagina's

32

Auteur

Illustrator

Marta Altés

Uitgever

Lemniscaat

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

  • 1
    Share

Andere suggesties…