- inloggen of account aanmaken -

Het lammetje dat een varken is

 13,95

Gras eten en rondlopen in een schone trui?’ Dat is niks voor lammetje. Hij rolt liever door de modder. Prentenboek over anders zijn.

Op voorraad

Beschrijving

Achterflap

In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. ‘Ik ben een varkentje,’ zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?

Review Filosovaardig.nl

‘Een beetje gras eten en rondlopen in een schone trui?’ Dat is niets voor lammetje. Veel liever rolt lammetje door de modder tussen de varkens. Lammetje is de hoofdpersoon in het prentenboek ‘Het lammetje dat een varken is’. De boer vindt het gedrag van lammetje wel een beetje gek en neemt lammetje mee naar de dierenarts. Die ziet wat het probleem is en stelt voor dit op te lossen. De oplossing is best ingrijpend maar lammetje wordt er erg gelukkig van. En de boer eigenlijk ook.

Geen woord teveel

Het verhaal is geschreven in eenvoudige taal zonder onnodige opsmuk. In slechts een paar honderd woorden laat de schrijver zien hoe het is om in een ‘verkeerd lichaam’ te zitten, om anders te zijn dan het gemiddelde. Er staat geen woord teveel en toch wordt alles gezegd.

Dat kan natuurlijk ook

De tekeningen, met zachte kleuren en fijne lijnen, sluiten mooi aan bij het boek. Ze zijn lief zonder overdreven opsmuk. Tegelijkertijd zijn ze anders dan anders door bijvoorbeeld geel gras en afwijkende perspectieven waardoor je misschien soms even denkt ‘hé apart’, maar meteen daarna wellicht denkt ‘ja, dat kan natuurlijk ook.’

Zonder oordeel

Het zou mooi zijn als iedereen die laatste gedachte krijgt als hij iets of iemand ziet die anders is dan gemiddeld. Natuurlijk mag je best even denken, ‘he, apart’. Dat is niet verkeerd, zolang zo’n gedachte niet wordt opgevolgd door een oordeel, maar wel door bijvoorbeeld een simpelweg accepteren. Net zoals de boer accepteerde dat hij er een varkentje bij had..

Filosoferen na het voorlezen

Met dit prentenboek kun je jonge kinderen laten nadenken over transgenders en alle andere mensen die anders zijn dat het gemiddelde. Zoals jongens die met poppen spelen en op ballet willen, meisjes die in bomen klimmen en willen voetballen, mannen die graag een jurk aan trekken of oma’s die willen bodybuilden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te filosoferen.

Als je het boek hier in de webshop koopt, krijg je er gratis (digitale) praattips bij.

Extra informatie

Gewicht 335 g
Afmetingen 269 × 205 × 9 cm
Digitaal cadeautje

Doelgroep

groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, Groep 1 t/m 4, Vanaf 4 jaar

Aantal pagina's

32

Auteur

Illustrator

Milja Praagman

Uitgever

De Eenhoorn

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…