- inloggen of account aanmaken -

Wat zou jij doen?

 15,95

Het boek laat op een grappige manier zien dat je op een positieve manier om kunt gaan met de vervelende dingen die je overkomen.

Op voorraad

Beschrijving

Achterflap

Wat zou jij doen als je morgen
met een gewei op je hoofd wakker werd?
Een rare vraag, en waarschijnlijk geen makkelijke.
Maar het kan interessant zijn om je af te vragen
hoe jij met zoiets onverwachts zou omgaan.
Een geestig verhaal over een ongewoon onderwerp.
Dit prentenboek laat je lachen, maar zet je tegelijk
aan het denken. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Review Filosovaardig.nl:

“Wij zijn onze keuzes.” Het is een uitspraak van Sartre. Hij bedoelt daarmee dat jij zelf bepaalt wat jij doet in jouw leven. Wat daarin zich ook voordoet, je hoeft geen slachtoffer te zijn. Jij bepaalt hoe je ermee omgaat. Het prentenboek ‘Wat zou jij doen?’ van Guido van Genechten sluit mooi aan op dit idee.

Wat zou jij doen met een gewei op je hoofd?

Op een dag wordt een jongetje wakker met een gewei op zijn hoofd. Hij kan stil en zielig in bed blijven liggen en wachten tot het overgaat. Maar wat als het gewei er de volgende dag nog steeds zit? Wat als er echt niks aan te doen is? Hoe ga je daar dan mee om? Het boek laat op een grappige manier zien dat je op een positieve manier om kunt gaan met de vervelende dingen die je overkomen. Het is maar net welke keuze je daarin maakt.

Filosoferen na het voorlezen

Na het voorlezen van het boek zou je met de kinderen nog meer vervelende situaties kunnen bedenken die jou kunnen overkomen. Natuurlijk bedenk je dan ook hoe je daar dan mee om kan gaan. Vervolgens kun je met de kinderen in gesprek gaan over de vraag of je aan alles kunt wennen en wat je kunt doen om beter aan dingen, gebeurtenissen of situaties te wennen.

Als je het boek hier in de webshop besteld, dan krijg je bovenstaand gesprekstips uitgebreider toegelicht in de gratis (digitale) praattips.

Extra informatie

Gewicht 549 g
Afmetingen 332 × 242 × 12 cm
Digitaal cadeautje

Doelgroep

groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, Groep 1 t/m 4, Vanaf 4 jaar

Aantal pagina's

26

Auteur

Illustrator

Guido van Genechten

Uitgever

Clavis

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…