- inloggen of account aanmaken -

Deugdenvriendjes

 19,95

De deugdenvriendjes zijn 52 deugdenkaartjes die kinderen kunnen helpen om positieve eigenschappen te ontwikkelen. Je kunt ook net als Aristoteles over deze deugden filosoferen.

Op voorraad

Beschrijving

De deugdenvriendjes zijn 52 deugdenkaartjes die kinderen kunnen helpen om positieve eigenschappen te ontwikkelen. Denk aan deugden als eerlijkheid, zelfdiscipline, moed, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen. De kaarten kunnen thuis, op school en bij coaching gebruikt worden.

Filosofen denken al eeuwenlang na over deugden. Deugden zijn bij hen nogal eens het antwoord op de vraag: Wat moet ik doen? Oftewel: hoe kun je een goed mens zijn?

Het deugdenproject

Deugden zijn dus al eeuwenoud maar beslist niet ouderwets. Zo hebben ze een plek gekregen in de positieve opvoeding via het Deugdenproject van Linda Kavelin-Popov.  Het Deugdenproject is een internationaal initiatief om deugden in het dagelijks leven toe te passen. In het kader hiervan werden er deugdenkaarten- en spellen gemaakt.

Annelies Wiersma van Act on Virtues produceerde al diverse uitvoeringen in het Nederlands, ook speciaal voor kinderen. De deugdenvriendjes zijn de nieuwste variant.

Uitleg

Met de Deugdenvriendjes kun je kinderen bewust maken van de bouwstenen van hun karakter.
Op elk kaartje staat een deugd met op de achterkant een heldere uitleg over deze deugd.
Op de voorkant staat steeds een grappige, kleurrijke tekening van Anja Bol. De kaartjes zijn mooi, fris, simpel en vrolijk vormgegeven.

Positief opvoeden met deugden

Je kunt de kaartjes gebruiken om met kinderen over deugden te praten. Dit kan helpen om de abstracte normen en waarden van deugden te begrijpen en verder te ontwikkelen.

Je kunt ze, als ouder of leerkracht, ook gebruiken bij het geven van complimenten.  Kinderen leren meer over zichzelf als je benoemt dat je geduld, moed of zelfbeheersing bij ze zag, dan wanneer je zegt dat ze iets ‘goed’ of ‘leuk’ hebben gedaan.

Filosoferen over deugden met de gratis praattips

Natuurlijk kun je ook over deugden filosoferen. Hoe je dat kunt doen, lees je in de gratis (digitale) praattips die je bij je aankoop krijgt.

Extra informatie

Gewicht 204 g
Afmetingen 103 × 103 × 24 cm
Digitaal cadeautje

Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Vanaf 8 jaar

Aantal pagina's

52

Auteur

Illustrator

Anja Bol

Uitgever

Act on Virtues

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst. 

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…