- inloggen of account aanmaken -

Het grote Dilemma op Dinsdag spel – de blije editie

 15,00

Het grote Dilemma op Dinsdag-spel bevat 60 dilemma’s die een bron vormen voor verrassende filosofische gesprekken.

Uitverkocht

Beschrijving

Achterflap

Je hebt een robot-butler óf je kunt in een dier naar keuze veranderen? je hebt een magische kraan waar alle dranken naar keuze uit komen OF als je in je vingers knipt is je hele huis schoon en opgeruimd? In dit spel is er maar één echte regel: je MOET kiezen! Dit keer tussen twee opties waar je BLIJ van wordt. Voor deze blije editie van het Dilemma op Dinsdag-spel zijn de beste positieve dilemma’s geselecteerd, die je niet alleen laten lachen, maar ook nog zorgen voor vurige discussies en duels. Er zijn twee spelopties waar je tussen kunt kiezen, omdat alles in het leven nu eenmaal een dilemma is. In het ene spel is je doel is om een zo moeilijk mogelijk dilemma voor de andere spelers op tafel te leggen en de dilemmaestro te worden. In het andere spel speel je in teams en probeer je te raden wat je teamgenoten kiezen. Zo leer je je vrienden en familie pas echt goed kennen!

Review Filosovaardig.nl

Ik ben fan van Het grote Dilemma op Dinsdag-spel! Een doosje met 60 dilemmakaarten die een bron vormen voor verrassende filosofische gesprekken. De dilemma’s zijn namelijk eigenlijk allemaal gedachte-experimenten en filosofen zijn dol op gedachte-experimenten. In een gedachte-experiment denk je aan een situatie die niet echt bestaat, maar je doet even alsof dat wel zo is. Daarna ga je verder nadenken over wat die situatie voor jezelf of voor de mens voor gevolgen kan hebben.

Je kunt per dilemmakaart een gesprek aan gaan. Maar het is ook leuk om met de kaarten spelletjes te doen. In het speldoosje vind je een uitleg over hoe je dat kunt doen. Evenals een spelbord dat je kunt gebruiken om met de stemkaartjes je stem uit te brengen.

Je kunt bijvoorbeeld meerdere kinderen een kaart met een dilemma geven en hen een pleidooi voor hun kaart laten houden. De anderen kunnen daar vervolgens bezwaren tegen indienen. Die vervolgens weer weerlegt kunnen worden door de kaartbezitter. Uiteindelijk wordt door te stemmen gekozen voor het aantrekkelijkste kaartje.

Antwoord op de vraag hoe de aarde is ontstaan!

Tijdens zo’n battle verdedigde Maira de optie: ‘je mag één tijdreis maken naar een dag in het verleden’. Maira was enthousiast en zei: ‘Je kunt dan teruggaan naar de dag dat de aarde ontstond en dan kun je zien of het nou God was of een oerknal.’

Een geniaal pleidooi vond ik. Maar er werd ook een bezwaar tegen ingediend: ‘Als je dan weer terugkomt naar het nu is er toch niemand die je gelooft.’

Waarop een nog genialer antwoord volgde: ‘maar je kunt toch zelf met een vraag zitten, dat het jouw persoonlijke vraag is, dan is het fijn dat die is opgelost.’

Ik hoefde het andere kaartje niet meer te horen. Doe mij maar zo’n tijdreis! Hoewel… het andere kaartje was ook aantrekkelijk. Dat was: ‘je kunt voor één dag vliegen’.

Je kunt echt overal heen, zelfs de ruimte!

‘Dat lijkt me superleuk,’ begon Robin dat pleidooi. ‘Dan kun je echt overal heen. Je kunt zelfs een reisje naar de ruimte maken. Je hoeft dan ook niet in de file te staan en het is heel milieuvriendelijk.’

‘Nou, het is anders heel gevaarlijk. Straks bots je tegen een vliegtuig aan,’ bracht Kevin ertegen in.

Maar dat tegenargument werd niet geaccepteerd: ‘Als ik op straat loop, kan ik ook struikelen’.

Hoewel een dag kunnen vliegen ook met verve werd gepromoot en verdedigd bleef de tijdreis voor iedereen toch favoriet bij deze dilemma keuze. Het was een leuk gesprek en gelukkig zitten er nog veel meer leuke scenario’s in het doosje!

Grappige illustraties

De kaartjes zijn ook nog eens ontzettend leuk vormgegeven met superleuk illustraties van Marloes Toonen.

Aanrader!

Kortom: een heerlijk spel voor verrassende gesprekken in de klas, de bso of thuis.

Extra informatie

Gewicht 250 g
Afmetingen 9.8 × 13.3 × 4 cm
Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Voor het hele gezin, 8 – 18 jaar, Vanaf 8 jaar

Uitgever

BIS Publishers

Aantal kaarten

65

Illustrator

Marloes Toonen

Levertijd

1-2 werkdagen

Verzendkosten

Is je totale aanschafbedrag van alle producten die je koopt minder dan € 30,00 dan zijn de verzendkosten € 2,75 exclusief btw. Afhankelijk van het product wat je koopt komt daar 9% of 21% btw bovenop. Voor boeken geldt 9% btw en voor kaartensets en spellen geldt 21% btw. Dit klinkt ingewikkeld, maar dit moet zo van de Belastingdienst.

Bestel je voor meer dan € 30,00 aan producten, dan zijn de verzendkosten gratis.

Andere suggesties…