- inloggen of account aanmaken -

Omdenken het Kaartspel

 19,99

Met deze vragenkaarten maak je van ieder probleem een mogelijkheid.

Beschrijving

Achterflap

Met het Omdenken Kaartspel leer je problemen om te denken in mogelijkheden. Het probleem wordt dus niet opgelost, maar het wordt gebruikt om er een nieuwe mogelijkheid van te maken. Dit doe je door middel van de 144 verschillende kaarten waarop intrigerende, inspirerende en confronterende vragen staan. Dit kaartspel biedt nieuwe inzichten die tot een heel ander perspectief op jouw probleem kunnen leiden.

Waarschuwing: dit spel kan ertoe leiden dat je van problemen gaat houden. Motto: het is niet erg als het glas halfleeg is, zolang ik maar niet hoef af te wassen. Deze vragenkaarten bieden eindeloze mogelijkheden.

Review Filosovaardig.nl

Is het wel zo erg dat pandaberen uitsterven? Je kent dit confronterende idee misschien wel van filosoof Bas Haring. Het vanzelfsprekende in vraag stellen, oftewel een uitspraak de-problematiseren kan een goede manier zijn om eens opnieuw ergens over na te denken. Je gaat het probleem dan omdenken. Het voorkomt dat we niet allemaal braaf mee knikken met de massa maar onze eigen mening vormen. En wie weet denk je er na het denken nog hetzelfde over een bepaalde kwestie, maar dan heb je er in elk geval goed over nagedacht! En dat is winst!

Het principe van de-problematiseren is dat je juist bij situaties die door heel veel mensen als probleem worden gezien ineens stelt dat het helemaal geen probleem is. Zo word je geprikkeld er nog eens goed over na te denken.

Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van de vragenkaarten uit het spel ‘Omdenken – het kaartspel’. Daarin vind je vragen als:

  • Zijn er mensen die voordeel hebben bij het probleem?
  • Zal het probleem de komende tijd groter of kleiner worden?
  • Als het probleem zou blijven bestaan, wat zouden dan voor jou de gevolgen zijn?
  • Wat is jouw eigen aandeel in het probleem?

Omdenkstrategieën

Naast de onderzoeksvragen zijn er ook kaarten die aansluiten bij de 15 omdenkstrategiën van de omdenk-stroming. Denk aan wachten, doorzetten, elimineren en ontregelen. Bij elke categorie horen een paar vragenkaarten.

In de categorie ‘Terugdenken’ vind je bijvoorbeeld de vraag: stel, het probleem is de bedoeling, waarvan dan?

En in de categorie ‘Wachten’ vind je bijvoorbeeld de vraag:  wat zou er gebeuren als je niets zou doen?

Dit soort omdenkvragen kunnen tot verrassende gesprekken leiden.

Extra informatie

Gewicht 500 g
Afmetingen 20 × 13.1 × 4.9 cm
Doelgroep

groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Voor het hele gezin, Vanaf 6 jaar

Auteur

Uitgever

A.W. Bruna Uitgevers

Aantal kaarten

144

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Andere suggesties…