- inloggen of account aanmaken -

Zaterdag 2 november 2019: introductie filosoferen met kinderen (vol!)

 65,00

Leer de basisprincipes van filosoferen met kinderen door een afwisseling van theorie, praktijk en voorbeelden. Gevalideerd door registerleraar.nl.

Uitverkocht

Beschrijving

Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waaromvragen. In de workshop ligt het accent op filosoferen in de klas, maar alles wat je leert kun je ook gebruiken voor filosofische gesprekken op de bso, in de bibliotheek, met je eigen kinderen of andere situaties waarbij je met kinderen in gesprek kan gaan.

Wat leer je?

Een filosofisch gesprek begint met een filosofische vraag. Maar hoe herken je tussen de vele vragen van kinderen de filosofische? Wat is een filosofische vraag eigenlijk? Hoe kun je kinderen zelf filosofische vragen laten stellen. Dit komt allemaal stapsgewijs voorbij. Vervolgens wordt geleerd hoe je met graafvragen en doorvraagvragen het gesprek verdiept. Ook is er aandacht voor de kenmerken van een filosofisch gesprek en er is ruimte voor discussie over de voors en tegens van filosoferen met kinderen.

Hoe leer je?

Deze workshop bestaat uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen.

Wanneer: zaterdag 2 november 2019
Hoe laat 13.30 – 17.00 uur (inclusief pauze)
Inloop: vanaf 13.15
Waar: Emdenweg 3, Groningen (bushalte om de hoek)

Inclusief:

– Koffie/thee en wat lekkers
– set van 10 gratis kaarten met filosofische vragen uit de Praatprikkels
– Deelnemers ontvangen een certificaat.
– Benodigde lesmaterialen en een digitale handout

Voorwaarden

Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst. Bij bestellen op rekening moet de factuur een maand van tevoren betaald zijn.

Reviews:

De workshop wordt door 95% van de deelnemers als inspirerend beoordeeld. Enkele citaten uit de feedbackformulieren:

“Uit België gekomen om deze leuke, creatieve en inspirerende workshop te volgen. Het was absoluut de moeite waard. Ik ging vrolijk naar huis met nieuwe ideeën en materialen.”

“Ik vond de hele cursus inspirerend, maar vooral de werkvormen en ideeën.”

“Na de pauze veel handvatten gekregen en zin om te beginnen.”

“Mooie afwisseling in activiteiten en veel materiaal dat we ook kunnen uitproberen.”

“Ik vond het een zeer inspirerende en leerzame workshop. Prima opbouw. Prettige, positieve en actieve (en open) sfeer. Thee en koekjes 🙂 Heel bruikbaar voor mij in de dagelijkse praktijk. Heel blij met mijn deelname!”

“Ik was verrast dat als ik me meer als leerling opstel dan als juf, een gesprek gemakkelijker verloopt.”

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.