- inloggen of account aanmaken -

Zaterdagochtend 1 februari 2020: werkvormen voor filosofische onderzoeken

 75,00

Je kunt meer variatie en diepgang in je lessen krijgen als je naast het kringgesprek andere werkvormen inzet. Je maakt deze workshop kennis met in elk geval 15 werkvormen.

Op voorraad

Beschrijving

Als je eenmaal bekend met filosoferen met kinderen is het fijn om meer werkvormen te kunnen gebruiken naast het kringgesprek. Je kunt dan meer variatie in je lessen aanbrengen en het denken van de kinderen op meerdere manieren aanspreken.

Er zijn werkvormen voor in de kring, voor in kleine groepjes en om alleen te doen. Door hierin te variëren komen alle kinderen tot hun recht. Voor elke leerstijl is wel een passende werkvorm.

In deze workshop maak je kennis met in ieder geval vijftien werkvormen die geschikt zijn voor een filosofisch onderzoek. Per categorie (kring, groepjes, individueel) leer je er vijf. Sommige van deze werkvormen worden uitgelegd en met een aantal gaan we ter plekke aan de slag en oefenen.  Door de werkvormen zelf te ervaren krijg je inzicht in hoe je ze als gespreksleider kunt inzetten.

Eisen voor deelname

Ervaring met filosoferen met kinderen

Inclusief

– Koffie/thee en wat lekkers
– Set werkbladen om in lessen te gebruiken
– Certificaat
– Benodigde lesmaterialen en een digitale handout

Waar en hoe laat

Wanneer: zaterdag 1 februari 2020
Hoe laat 10.00 – 13.30 uur (inclusief fruitpauze)
Inloop: vanaf 9.45, plus mogelijkheid om aansluitend aan de workshop te lunchen.
Waar: Peizerweg 97, Groningen (bushalte tegenover de ingang, nabij A7 en A28)

Vervolg

De workshop Filosofische werkvormen kun je goed combineren met een van de andere modules uit het leerprogramma. Zoals de introductiecursus, Filosofie & leesbevordering, Filosofie & Kunst en de verdiepingsworkshop. Let even goed op de data. Die zijn zo gepland dat je in twee dagen 2 of 3 workshops aansluitend zou kunnen doen, mocht je dat willen.

Korting bij het boeken van meer dan één workshop

Tip: boek nu meerdere workshops tegelijk en krijg een steeds hogere korting bij een extra geboekte workshop. Deze korting start met 5,00 per workshop als je er twee tegelijk boekt in één bestelling en loopt op tot 12,60 als je tien workshops tegelijk boekt in één bestelling (als je bijvoorbeeld ook voor een collega bestelt).

Voorwaarden

Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst. Bij bestellen op rekening moet de factuur een maand van tevoren betaald zijn.

Andere suggesties…