- inloggen of account aanmaken -

Vrijdag 10 januari 2020: introductie filosoferen met kinderen

 75,00

Leer de basisprincipes van filosoferen met kinderen door een afwisseling van theorie, praktijk en voorbeelden. Gevalideerd door registerleraar.nl.

Op voorraad

Beschrijving

Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waaromvragen. Daarom is het goed om regelmatig te filosoferen met kinderen. In deze introductieworkshop leer je hoe je dat kunt doen.

Wat leer je?

Een filosofisch gesprek begint met een filosofische vraag. Maar hoe herken je tussen de vele vragen van kinderen de filosofische? Wat is een filosofische vraag eigenlijk? Hoe kun je kinderen zelf filosofische vragen laten stellen. Dit komt allemaal stapsgewijs voorbij. Vervolgens wordt geleerd hoe je met graafvragen en doorvraagvragen het gesprek verdiept. Ook is er aandacht voor de kenmerken van een filosofisch gesprek en er is ruimte voor discussie over de voors en tegens van filosoferen met kinderen.

Hoe leer je?

Deze workshop bestaat uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen.

Wanneer: vrijdag 10 januari 2020
Hoe laat 14.00 – 17.30 uur (inclusief pauze)
Inloop: vanaf 13.45
Waar: Peizerweg 97, Groningen (bushalte tegenover de ingang, nabij A7 en A28)

Inclusief:

– Koffie/thee en wat lekkers
– set van 10 gratis kaarten met filosofische vragen uit de Praatprikkels
– Deelnemers ontvangen een certificaat.
– Benodigde lesmaterialen en een digitale handout

Filosoferen kan in de klas maar ook thuis of bijvoorbeeld bso

Voorwaarden

Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst. Bij bestellen op rekening moet de factuur een maand van tevoren betaald zijn.

Vervolg

Na het volgen van de introductiecursus kun je je verder verdiepen in filosoferen met kinderen met de modules Filosofie & Kunst, Filosofie & leesbevordering, Filosofische werkvormen en de verdiepingsworkshop. Let even goed op de data. Die zijn zo gepland dat je in twee dagen 2 of 3 workshops zou kunnen doen, mocht je dat willen.

Korting bij het boeken van meer dan  één workshop

Tip: boek nu meerdere workshops tegelijk en krijg een steeds hogere korting bij een extra geboekte workshop. Deze korting start met 5,00 per workshop als je er twee tegelijk boekt in één bestelling en loopt op tot 12,60 als je tien workshops tegelijk boekt in één bestelling (als je bijvoorbeeld ook voor een collega bestelt).

Reviews:

De workshop wordt door 95% van de deelnemers als inspirerend beoordeeld. Enkele citaten uit de feedbackformulieren:

“Uit België gekomen om deze leuke, creatieve en inspirerende workshop te volgen. Het was absoluut de moeite waard. Ik ging vrolijk naar huis met nieuwe ideeën en materialen.”

“Ik vond de hele cursus inspirerend, maar vooral de werkvormen en ideeën.”

“Na de pauze veel handvatten gekregen en zin om te beginnen.”

“Mooie afwisseling in activiteiten en veel materiaal dat we ook kunnen uitproberen.”

“Ik vond het een zeer inspirerende en leerzame workshop. Prima opbouw. Prettige, positieve en actieve (en open) sfeer. Thee en koekjes 🙂 Heel bruikbaar voor mij in de dagelijkse praktijk. Heel blij met mijn deelname!”

“Ik was verrast dat als ik me meer als leerling opstel dan als juf, een gesprek gemakkelijker verloopt.”

Andere suggesties…