- inloggen of account aanmaken -

Zaterdagochtend 11 januari 2020: Filosofie & Kunst met kinderen

 75,00

Voorspelbare knutsels, voorspelbare gesprekken, voorspelbare meningen. Ben je er klaar mee? Doe dan deze workshop “filosofie en kunst”!

 

Op voorraad

Beschrijving

Kunst zet aan het denken, over de wereld, onszelf of de ander. Net als filosofie. Daarom is het zo leuk om deze twee te combineren in één activiteit of les. Maar hoe doe je dat?

In deze drie uur durende workshop geef ik je handreikingen, ideeën en tips hoe je met, over en door kunst met kinderen kunt filosoferen. Zo leren kinderen te reflecteren op kunst, maar ook op zichzelf, de ander en de wereld. Dit kan door naar kunst te kijken, maar ook door kunst te maken. Zoals altijd bij de ideeën van Filosovaardig zijn de gespreksideeën creatief, speels, concreet en praktisch. Je kunt er meteen mee aan de slag.

Je krijgt 8 ideeën rondom beeldende kunst en muziek. Je leert hoe je deze activiteiten met kinderen kunt doen door ze zelf te ervaren! Het wordt dus een creatieve en filosofische middag! Het is aan te raden om ook een keer de introductiecursus te doen voor de basiskennis rondom filosoferen met kinderen. Dat kan bijvoorbeeld op vrijdag 10 januari, een dag eerder dus.

Wanneer: zaterdag 11 januari 2020
Hoe laat 10.00 – 13.30 uur (inclusief fruitpauze)
Inloop: vanaf 9.45, met mogelijkheid om aansluitend aan de workshop om 13.30 te lunchen.
Waar: Peizerweg 97, Groningen (bushalte tegenover de ingang, nabij A7 en A28)

Inclusief

– Koffie/thee en wat lekkers
– Een pakje kunst
– Certificaat
– Reader (digitaal, na afloop)

Voorwaarden

Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst. Bij bestellen op rekening moet de factuur een maand van tevoren betaald zijn.

Vervolg

De workshop Filosofie & Kunst kun je goed combineren met een van de andere modules uit het leerprogramma. Zoals de introductiecursus, Filosofie & leesbevordering, Filosofische werkvormen en de verdiepingsworkshop. Let even goed op de data. Die zijn zo gepland dat je in twee dagen 2 of 3 workshops aansluitend zou kunnen doen, mocht je dat willen.

Korting bij het boeken van meer dan één workshop

Tip: boek nu meerdere workshops tegelijk en krijg een steeds hogere korting bij een extra geboekte workshop. Deze korting start met 5,00 per workshop als je er twee tegelijk boekt in één bestelling en loopt op tot 12,60 als je tien workshops tegelijk boekt in één bestelling (als je bijvoorbeeld ook voor een collega bestelt).

Reacties

“Ik ging met voldoende inspiratie naar huis. Opdrachten werden kort uitgewerkt zodat je al een beetje een idee hebt hoe een opdracht eruit gaat zien als je deze uitgebreider gaat aanpakken. Ideeën genoeg om gelijk de volgende dag mee aan de gang te kunnen.”

“Veel praktische handvatten, zelf aan de slag, de ontdekking hoe snel een mening in een vraag sluipt. Heel blij met de handreiking van de doorvraagvragen. Veel geleerd! Maar nog lang niet uitgeleerd.”

“Het was een plezierige bijeenkomst!”

Andere suggesties…