- inloggen of account aanmaken -

Zaterdag 23 november 2019: Filosofie & Kunst met kinderen

 65,00

Voorspelbare knutsels, voorspelbare gesprekken, voorspelbare meningen. Ben je er klaar mee? Doe dan deze workshop “filosofie en kunst”!

 

Uitverkocht

Beschrijving

Kunst zet aan het denken, over de wereld, onszelf of de ander. Net als filosofie. Daarom is het zo leuk om deze twee te combineren in één activiteit of les. Maar hoe doe je dat?

In deze drie uur durende inspiratieworkshop geef ik je handreikingen, ideeën en tips hoe je met, over en door kunst met kinderen kunt filosoferen. Zo leren kinderen te reflecteren op kunst, maar ook op zichzelf, de ander en de wereld. Dit kan door naar kunst te kijken, maar ook door kunst te maken. Zoals altijd bij de ideeën van Filosovaardig zijn de gespreksideeën creatief, speels, concreet en praktisch. Je kunt er meteen mee aan de slag.

Je krijgt 8 ideeën rondom beeldende kunst en muziek. Je leert hoe je deze activiteiten met kinderen kunt doen door ze zelf te ervaren! Het wordt dus een creatieve en filosofische middag!

Het is aan te raden om ook een keer de introductiecursus te doen voor de basiskennis rondom filosoferen met kinderen.

Wanneer: zaterdag 23 november 2019
Hoe laat 14.00 – 17.30 uur (inclusief pauze)
Inloop: vanaf 13.45.
Waar: Emdenweg 3, Groningen (bushalte om de hoek)

Inclusief

– Koffie/thee en wat lekkers
– Een pakje kunst
– Certificaat
– Reader (digitaal, na afloop)

Voorwaarden

Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst. Bij bestellen op rekening moet de factuur een maand van tevoren betaald zijn.

Vervolg

De workshop Filosofie & Kunst kun je goed combineren met een van de andere modules uit het leerprogramma. Zoals de introductiecursus, Filosofie & leesbevordering, Filosofische werkvormen en de verdiepingsworkshop. Let even goed op de data. Die zijn zo gepland dat je in twee dagen 2 of 3 workshops aansluitend zou kunnen doen, mocht je dat willen.

Reacties

“Ik ging met voldoende inspiratie naar huis. Opdrachten werden kort uitgewerkt zodat je al een beetje een idee hebt hoe een opdracht eruit gaat zien als je deze uitgebreider gaat aanpakken. Ideeën genoeg om gelijk de volgende dag mee aan de gang te kunnen.”

“Veel praktische handvatten, zelf aan de slag, de ontdekking hoe snel een mening in een vraag sluipt. Heel blij met de handreiking van de doorvraagvragen. Veel geleerd! Maar nog lang niet uitgeleerd.”

“Het was een plezierige bijeenkomst!”

  • 33
    Shares

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

  • 33
    Shares