- inloggen of account aanmaken -

Zaterdagmiddag 1 februari 2020: verdiepingsworkshop vraagtechnieken & denkscenario’s

 75,00

Je hebt al ervaring met filosoferen met kinderen en je wilt je vaardigheden verder aanscherpen zodat je kinderen beter kunt stimuleren om echt na te denken. Hoe je dat doet leer je deze workshop.

Op voorraad

Beschrijving

Je hebt al wat ervaring met filosoferen met kinderen en je wilt je vaardigheden verder aanscherpen zodat je kinderen beter kunt stimuleren om echt na te denken. Hoe je dat doet leer je deze workshop.

Wat leer je?

In deze verdiepingscursus gaan we nog dieper in op het soort vragen die je kunt stellen om kinderen echt te laten filosoferen en redeneren. Je leert over eerste orde, tweede orde en derde orde vragen en maakt kennis met technieken die je kunt gebruiken om kinderen te prikkelen verder na te denken. Ook leer je zinnige vragen van onzinnige te onderscheiden, én dat onzinnige vragen heel zinnig kunnen zijn.

Plek in het onderwijs

Er is ook aandacht voor de mogelijkheden om met filosofielessen aan te sluiten bij andere lessen en de kerndoelen. Want er zijn genoeg mogelijkheden om filosoferen met kinderen een plek in het onderwijs te geven zodat je de tijd die je eraan besteed kunt verantwoorden.

Hoe leer je?

Tijdens de workshop ga je sowieso ook zelf aan de slag. Er zijn veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen.

Vereisten voor deelname:

Je hebt bij mij de introductiecursus gedaan, of je hebt al eens ergens anders een basiscursus gedaan én je hebt meerdere keren in de praktijk met kinderen gefilosofeerd, of je verdiept je al langer zelfstandig in filosoferen met kinderen en hebt het in de praktijk al vaak gedaan.

Wanneer: zaterdag 1 februari 2020
Hoe laat 14.15 – 17.45 uur (inclusief pauze)
Inloop: vanaf 14.00, plus mogelijkheid om voorafgaand aan de workshop te lunchen om 13.30.
Waar: Peizerweg 97, Groningen (bushalte tegenover de ingang, nabij A7 en A28)

Inclusief:

– Koffie/thee en wat lekkers
– Set doorvraagkaarten
– Certificaat
– Benodigde lesmaterialen en een digitale hand-out.

Voorwaarden

Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst. Bij bestellen op rekening moet de factuur een maand van tevoren betaald zijn.

Aansluitende workshops

Deze verdiepingsworkshop kun je goed combineren met een van de andere modules uit het leerprogramma. Zoals de introductiecursus, Filosofie & leesbevordering, Filosofie & Kunst en Filosofische werkvormen. Let even goed op de data. Die zijn zo gepland dat je in twee dagen 2 of 3 workshops aansluitend zou kunnen doen, mocht je dat willen.

Korting bij het boeken van meer dan één workshop

Tip: boek nu meerdere workshops tegelijk en krijg een steeds hogere korting bij een extra geboekte workshop. Deze korting start met 5,00 per workshop als je er twee tegelijk boekt in één bestelling en loopt op tot 12,60 als je tien workshops tegelijk boekt in één bestelling (als je bijvoorbeeld ook voor een collega bestelt).

 

Levertijd

In principe worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Andere suggesties…