Workshops Filosoferen met kinderen

Workshops filosoferen met kinderen van FilosovaardigWil je dat kinderen na-praters worden of dat ze zelf denken? Als je voor het laatste kiest, dan kun je bij Filosovaardig leren hoe je kinderen aan het denken kunt zetten en hoe je op een andere, leuke manier met ze in gesprek kunt.
Filosovaardig is een door het CRKBO erkend opleidingscentrum voor kort beroepsonderwijs en heeft een uitgebreid leerprogramma filosoferen met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Dit leerprogramma bestaat uit vijf verschillende workshops van elk drie uur. Je kunt ze beschouwen als modules. Deze modules zijn los en onafhankelijk van elkaar te volgen, maar vullen elkaar mooi aan als je er meer doet. Al deze modules zijn gevalideerd door het registerleraar.

Eigen lesruimte

De workshops worden gegeven in onze eigen lesruimte aan de Peizerweg 97 in Groningen. Dit adres is dicht bij de aansluiting met de A7 en de A28 en het is 2 kilometer fietsen of lopen vanaf het Centraal station. Er stopt ook een bus voor de deur. En je kunt er gratis parkeren.

Alle workshops kosten 75 euro per persoon. Voor de workshops geldt dat je korting krijgt als je er meer tegelijk boekt.
De workshops zijn ook te boeken als InCompany training op je eigen locatie. De tarieven hiervoor vind je hier. Een kortere workshop of lezing is ook mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

Hoe leer je?

De workshops bestaan uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen. Ook doen we samen regelmatig een aanzet tot een filosofisch gesprek om zo te ervaren wat bepaalde technieken met de groep doen. Op deze manier kunnen de geleerde technieken ook goed worden gedemonstreerd. De sfeer in de groep is eigenlijk altijd goed!

Overzicht aanbod workshops filosoferen met kinderen

Filosovaardig is een erkende opleidingsinstelling voor Kort BeroepsonderwijsHieronder vind je de vijf verschillende modules plus onze gratis mini-cursus. Klik op de workshopplaatjes voor meer informatie en beschikbare data.


Start de serie workshops met de introductieworkshop filosoferen met kinderen  width=   Button module werkvormen voor filosofische gesprekken Module Filosofie & Kunst voor kinderen Module Filosofie & Leesbevordering Button gratis mini-cursus filosoferen met kinderen


Workshopleider

Foto van Fabien van der HamFabien van der Ham
Fabien is eigenaar van Filosovaardig, maar ook kinderboekenschrijfster, educatief ontwikkelaar en uitgever van materialen en boeken rondom filosoferen met kinderen en creatief denken, gastdocent dichten & schrijven, begeleider filosofische gesprekken met kinderen en schoolschrijver bij De Schoolschrijver.


In verband met Corona zijn er op dit moment geen workshops ingepland. Zodra de omstandigheden het weer toelaten, plan ik weer nieuwe data in. Wil je dat ik je een seintje geef als het zover is? Vul dan hieronder je gegevens in. Ik kijk ernaar uit om weer cursisten te mogen ontvangen!