Workshops Filosoferen met kinderen

Workshops filosoferen met kinderen van FilosovaardigWil je kinderen hun eigen ideeën en denken laten ontdekken? Dan kun je bij Filosovaardig leren hoe je kinderen aan het denken kunt zetten en hoe je op een andere, leuke en diepgaande manier met ze in gesprek kunt gaan.

Filosovaardig is een door het CRKBO erkend opleidingscentrum voor kort beroepsonderwijs en heeft een uitgebreid leerprogramma filosoferen met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Dit leerprogramma bestaat uit vijf verschillende workshops van elk drie uur. Je kunt ze beschouwen als modules. Deze modules zijn los en onafhankelijk van elkaar te volgen, maar vullen elkaar mooi aan als je er meer doet. Al deze modules zijn gevalideerd door het registerleraar.

Locatie

Hoewel we zijn gevestigd in Groningen zijn we op veler verzoek voor het geven van de meeste workshops de A28 richting Randstad afgedaald naar Zwolle. Dat is voor mensen uit de Randstad een tijdwinst van een uur. We huren daar voor elke workshop een mooie vergaderlocatie die dichtbij de snelweg is en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook zijn de zalen groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden. Maar sommige workshops worden nog wel in Groningen gegeven.

De workshops voor volwassenen op individuele inschrijving kosten 95 euro per persoon voor een workshop van 3 uur. Voor de workshops geldt dat je korting krijgt als je er meer tegelijk boekt.
De workshops zijn ook te boeken als InCompany training op je eigen locatie. De tarieven hiervoor vind je hier. Een kortere workshop of lezing is ook mogelijk. Neem contact op voor meer informatie. Wil je een les of workshop voor kinderen boeken, dan gelden andere tarieven.

Hoe leer je?

De workshops bestaan uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen. Ook doen we samen regelmatig een aanzet tot een filosofisch gesprek om zo te ervaren wat bepaalde technieken met de groep doen. Op deze manier kunnen de geleerde technieken ook goed worden gedemonstreerd. De sfeer in de groep is eigenlijk altijd goed!

Overzicht aanbod workshops filosoferen met kinderen

Filosovaardig is een erkende opleidingsinstelling voor Kort BeroepsonderwijsHieronder vind je de vijf verschillende modules plus onze gratis mini-cursus. Klik op de workshopplaatjes voor meer informatie en beschikbare data.


Start de serie workshops met de introductieworkshop filosoferen met kinderen  width=   Button module werkvormen voor filosofische gesprekken Module Filosofie & Kunst voor kinderen Module Filosofie & Leesbevordering Button gratis mini-cursus filosoferen met kinderen


Workshopleider

Foto van Fabien van der HamFabien van der Ham
Fabien is sinds 2012 het gezicht achter Filosovaardig en heeft zich middels werk en studie gespecialiseerd in filosoferen met kinderen. Filosoferen met kinderen is een passie die is voortgekomen uit haar werk met kinderen als kinderboekenschrijfster.  “Door de aandacht voor taal en rekenen vergeten we wel eens dat kinderen ook hun eigen denkkracht moeten ontdekken en ontwikkelen. Daarom pleit ik al jarenlang voor meer aandacht voor filosofie voor kinderen. Hoe meer mensen ik enthousiast kan maken, hoe beter! Dus schrijf je in!”


Op dit moment ingeplande workshops

Als een workshop is volgeboekt wordt deze niet meer in het overzicht getoond. Twee keer per jaar worden er nieuwe workshops ingepland.

Deel deze pagina